Tuorein sisältö

Konamilla työskentely on kuin vankileiri, väittää lehtiartikkeli

03.08.2015 klo 13.00 | Luettu: 7960 kertaa | Teksti: Toimitus


Eurogamer uutisoi, että japanilaisessa Nikkei-taloussanomalehdessä julkaistu artikkeli ei kerro kovin ruusuisia asioita Konamin työkulttuurista.

Nikkein mukaan huhtikuuhun 2015 mennessä Metal Gear Solid 5:n kehitykseen oli käytetty 80 miljoonaa dollaria, ja sittemmin sen yli on varmasti menty. Tämä oli todennäköisesti syy Konamin ja Hideo Kojiman teiden erkanemiseen sekä Kojima Productionsin lakkauttamiseen.

Ristiriitoja on syntynyt siitä asti, kun Konamin mobiilipeli Dragon Collectionista tuli hitti vuonna 2010. Pienellä budjetilla tehty peli tienasi suhteessa hurjasti rahaa konsoliprojekteihin verrattuna. Nikkein mukaan mm. LovePlus -sarjan luoja on lähtenyt lätkimään ja Suidoken-pelit on pistetty jäihin.

Lehtiartikkelin mukaan Konamin ulkopuolelle lähetettävät sähköpostit lähtevät satunnaisesti luoduista sähköpostiosoitteista, joita vaihdetaan säännöllisesti. Lounastaukoja valvotaan aikakorteilla ja liian kauan mutustelevista kannellaan esimiehille.

"Tarpeettomat" työntekijät saattavat joutua kokoamaan tehtaan tuotantolinjalla Konamin peliautomaatteja, toimimaan vartijoina tai jopa siivoamaan kuntosaleja. Thomas Jamesin mukaan moisiin hommiin on joutunut mm. pelituottajia ja muita merkittäviä pelintekijöitä.

Metal Gear Solid 5:sta saadaan uutta videota tällä viikolla Gamescom-tapahtumassa.

V2.fi | Toimitus
< Pallot pomppivat ja ... Pelimaratoni keräsi ... >

Keskustelut (9 viestiä)

hcuihi

03.08.2015 klo 14.28 9 tykkää tästä

Enpä voi sanoa että olen yllättänyt.Tuo työntekijöiden surkea kohtelu kertoo karua kieltä firman toimintatavoista.Konamin johto ei välitä mistään muusta kun halvoista mobiilipeleistä ja heidän kasino/kuntosali bisneksestä.Kaikki muu saa sitten mennä.Vastaavanlaisia kauhutarinoita on kuultu myös muista Japanilaisista julkaisijoista kuten Capcomista.Hyvien pelien tekeminen vaatii nykyisin paljon aikaa ja rahaa ja se on jotain sellaista mihin yhtiöt kuten Konami eivät enää ole valmiita panostamaan.

Nämä ongelmat alkoivat jo viime sukupolvella.HD aikakaudelle siirtyminen oli erityisesti Japanilaisille pelifirmoille vaikeaa.Sielläpäin tulevaisuus nähtiin vain low budget mobiilipeleissä.Eipä Japanista enää muuta juuri tulekkaan kun halpaa mobiilikuraa.
lainaa
Duunari

03.08.2015 klo 14.34 3 tykkää tästä

Miten nuo asiat, sähköpostia lukuunottamatta eroavat nornaalista tehdastyöstä? Ei siellä ruokatunnilla lorvailla kokopäivää, tai jos ei satu juuri olemaan omalla työpisteellä hommia, niin sitten tehdään jotain muuta sen aikaa.
lainaa
Bladekill

Rekisteröitynyt 07.08.2007

03.08.2015 klo 14.45 11 tykkää tästä

Ei saa sluibata työajalla ja potkujen sijaan tarjoaan vaihtoehtoisia hommia.

Vankileiri joo...ehkä SAK Suomessa.
lainaa
Kopsu

Rekisteröitynyt 16.02.2014

03.08.2015 klo 14.53 2 tykkää tästä

Kuulostaa ihan SOLilta.
lainaa
agm

03.08.2015 klo 15.33

"LovePlus -sarjan luojalle on näytetty ovea"
"the creator of Love Plus has already left the company"

V2 saa ymmärtämään, että tekijä on potkittu pihalle, kun alkuperäinen artikkeli sanoo hänen vain lähteneen.
lainaa
manu

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

03.08.2015 klo 15.47

agm kirjoitti:
"LovePlus -sarjan luojalle on näytetty ovea"
"the creator of Love Plus has already left the company"

V2 saa ymmärtämään, että tekijä on potkittu pihalle, kun alkuperäinen artikkeli sanoo hänen vain lähteneen.


Hyvä huomio, korjattu.
lainaa
xmt

03.08.2015 klo 20.37

"Suikoden-pelit on pistetty jäihin"

Voihan perkele.
lainaa
konkarien_kaatuminen

03.08.2015 klo 22.43 4 tykkää tästä

Square Enix, Sega, Capcom ja nyt viimein myös Konami. Kaikenlaista mätää paskaa näistä kaikista pelistudioista, joita nuorena kunnioitti videopelejä rakastaneena, on paljastunut viime vuosien mittaan.

Tälläinen saa vain vihamaan pelialaa tänä päivänä entistä enemmän.
lainaa
Sniffsniff

04.08.2015 klo 09.21 1 tykkää tästä

Bladekill kirjoitti:
Ei saa sluibata työajalla ja potkujen sijaan tarjoaan vaihtoehtoisia hommia.

Vankileiri joo...ehkä SAK Suomessa.


Ei kyse nyt taida olla vain sluibailusta, vaan myös ns. heikkolahjaisemmat insinöörit ja koodarit laitetaan siivoamaan kuntosalia tai toimimaan vartijoina. Eiköhän näistä saisi enemmän irti vaikka järjestämällä koulutuksia ja motivoimalla.

Mutta mitäs minä tiedän. Pitäisi varmaan kysyä V2:n, Suomi24:n ja Ilta-Sanomien kommentoihilta miten maailma makaa, kun tuntuu varnaa tietoa löytyvän.
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova