Tuorein sisältö

Tampereella taottiin pelimusiikkia - ja rauta oli kuumaa

05.09.2015 klo 00.02 | Luettu: 6918 kertaa | Teksti: Manu Pärssinen

Tampere-talossa järjestettiin 4.9. perjantai-iltana The Super Sound of Video Games 2 -konsertti, jossa esiintyivät Quinsonitus, Takomo Percussion sekä pianisti Saana Iljin, viulisti Emmi Salmi ja kitaristi Pasi Bergman. Ennakkomateriaalissa Takomo ja Quinsonitus oli asetettu vastakkain beat’em’up -pelien tyyliin, mutta täytyy sanoa, että voittaja oli vaikeaa, ellei mahdotonta nimetä. Molemmat kokoonpanot vahvistuksineen vetivät rautaisen keikan ja muun muassa viulu-, lyömäsoitin ja piano-osastolta kuultiin jopa virtuoosimaisia suorituksia. (Päivitys: ja vihellysosastolla).

Suuri osa illan ohjelmistosta oli yleisön Facebookin kautta ehdottamaa, joten esityksessä kuultiin hyvin harvoja ilmeisimpiä hittejä - itse asiassa Guile’s Theme taisi olla ainoa moiseksi laskettava. Toki useimmiten sävelet olivat kotoisin tunnetuista peleistä: Grand Theft Auto III, Metal Gear Solid 2, Bioshock Infinite, Mass Effect 2 ja niin edelleen. Illan kauneimmasta hetkestä oli montakin kilpailijaa, mutta ehkä vähän yllättäen tuore tapaus Ori and the Blind Forest nappasi meikäläiselle sen kruunun.

Tampere-talo ei aivan liitoksissaan natissut, mutta yleisö lähti musiikin mukana mukaan taputtamaan ja hihkui, kun suosikkipelejä mainittiin. Oli myös yllättävää, kuinka monimutkaisia sävelteoksia vaikkapa Crysis 2:sta löytyy. Sovituspuolella voiton veivät retrommat viisut (C64, NES), koska niihin livesovitukset tuovat selkeästi enemmän uutta eloa kuin vaikkapa useimpiin japani-roolipeliviisuihin (Chrono Trigger, Valkyria Chronicles), jotka on ehkä muutenkin ajateltu valmiiksi isolle orkesterille.

Mikäli pelimusiikki livenä kiinnostaa, kannattaa höristää korvia, kun alkaa kuulua huhuja The Super Sound of Video Games 3:sta - tällä näytöllä olen aika varma, että sellainenkin on joskus tulossa.V2.fi | Manu Pärssinen
< Borderlandsin peliku... Monster Hunter 4 Ult... >

Keskustelut (4 viestiä)

Slyder

05.09.2015 klo 00.18

Mitä soitettiin GTA III:sta?
lainaa
TommiM

05.09.2015 klo 08.54 3 tykkää tästä

Slyder kirjoitti:
Mitä soitettiin GTA III:sta?


Main theme aikalailla alkuperäisessä jazzahtavassa menossaan, screenillä samalla esiteltiin hyperrealistista GTA6:n raisio-karttaa.
lainaa
jipfsdfsdi

05.09.2015 klo 09.19 1 tykkää tästä

olis ollut parempi jos oltais soitettu Vice Cityn soundtrack Billy Jeaneineen ja Lose Controleineen
lainaa
Eilinen

05.09.2015 klo 09.23 1 tykkää tästä

Kannatti käydä. Jatkokehityspuolelta kuitenkin mainitsen, että havaitsin pientä epäpuhtautta Chrono Crossissa. Lisäksi video-screenistä ei juuri saanut selvää valaistuksesta johtuen (esim. GTA-video, jossa ei ollut vain staattista taustakuvaa). Ehkä Kuopion Musiikkikeskuksen ympäristö soveltuu paremmin tällaiseen ratkaisuun - tai käyttävät esim. Animeconissa hillitymmin valaistusta. Spotit, jotka myös osoittavat kohti hieman häiritsivät kokonaisuutta. Musikaalisesti kuitenkin loistava ja monipuolinen konsertti! Täysin tyytyväinen sisältöön! Jatkoa odotellessa.
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova