Tuorein sisältö

Väkivaltapelit kiihdyttävät ja turruttavat

08.02.2008 klo 22.04 | Luettu: 4426 kertaa | Teksti: Manu Pärssinen


EuroGamer kertoo omahalaisesta pelaajajoukosta, joka on nostanut älämölön pelaamiseen liittyvästä tieteellisestä tutkimuksesta. Tutkijoiden mukaan väkivaltaiset pelit nostavat aggressiivisten ajatusten määrää ja turruttavat pelaajan tunteet tosielämän väkivallan suhteen.

Aivomittareilla todistettiin, että väkivaltapeli aiheuttaa enemmän kiihtymistä kuin muut pelit.

"Väkivaltaisille peleille altistuminen lisää aggressiivisia ajatuksia, pro-sosiaalista käytöstä ja yleistä kiihtymistilaa. Mitä normaalimpaa väkivallasta heille tulee, sitä todennäköisemmin he tekevät sitä itsekin ärsytettäessä - tai jopa ilman ärsytystä", tohtori Greg Snyder analysoi.

Gamers in Omaha -ryhmä on käynyt vastalauseiskuun: "Kuten mikä tahansa uusi media, se (pelit) joutuu nyt hyökkäyksen kohteeksi. Kun jokin uusi musiikkilaji syntyy, sitä vastaan hyökätään. TV:tä vastaan hyökätään. Varmasti aikoinaan kirjojakin vastaan hyökättiin."

V2.fi | Manu Pärssinen
< Crackdownin jatko ha... Darwinian laajennus ... >

Keskustelut (4 viestiä)

Jami

08.02.2008 klo 23.27

No niin justiinsa, itse olen pelannut commodore64 ajoista lähtien tähän päivään asti ja ei itselle ole mitään tapahtunut, mun mielestä pitää olla päässä jo valmiiks vikaa jos menee muka sekasin peleistä. Itse pelailen mieluiten räiskintää esim. black koska rankan surkeesti menneen työpäivän päätteeksi on rentouttavaa päästellä höyryjä kyseisessä pelissä, joten ainakin mulla homma toimii toisinpäin kuin tuo tutkimus väittää.
lainaa
mikeful

08.02.2008 klo 23.35

Tottakai pelit vaikuttavat ihmisen käytökseen siinä missä mikä tahansa muukin media, mutta jos päässä on kaikki kohdallaan, tilanne palautuu normaaliksi pelaamisen lopettamisen jälkeen.
lainaa
Jartsa

09.02.2008 klo 09.39

mikeful kirjoitti:
Tottakai pelit vaikuttavat ihmisen käytökseen siinä missä mikä tahansa muukin media, mutta jos päässä on kaikki kohdallaan, tilanne palautuu normaaliksi pelaamisen lopettamisen jälkeen.


Samaa mieltä.Minusta voitaisiin kiinittää huomiota näihin kaiken maailman "tutkimuksiin"että kannattaako kaikkee tuoda julki..
lainaa
Tshin

09.02.2008 klo 13.02

joo mieki varmaan tukehdutan vanhempani muovipussilla, koska olen pelannut Manhunttia... huoh .
lainaa

Kirjoita kommentti




V2.fi Instagramissa
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova