Tuorein sisältö

Halo-pelaamisen maratoniennätys saatiin Suomeen

28.10.2015 klo 18.14 | Luettu: 4331 kertaa | Teksti: Manu Pärssinen


V2.fi:n Facebookissa tästä onkin ollut puhetta, mutta kun lehdistötiedote nyt saapui, niin kerrotaan asia virallisestikin:

Sunnuntaina 25.10. alkanut videopelimaraton päättyi eilen tiistaina 27.10. onnellisiin tunnelmiin, kun Paavo ”Paavi” Niskala teki uuden Guinnessin maailmanennätyksen pelaamalla Halo-pelejä yhteensä 50 tuntia ja 4 minuuttia. Ennätyksen vahvisti Englannista Suomeen saapunut virallinen tuomari Fortuna Burke.

Halo 5: Guardians -hittipelin julkaisun kunniaksi järjestetyssä ennätystempauksessa pelattiin läpi yhteensä viisi Halo-peliä (Halo: Combat Evolved, Halo 2, Halo 3, Halo 4 ja Halo 5: Guardians). Peliaikaa kertyi yhteensä 43 tuntia ja 16 minuuttia ja taukoja Niskala piti Guinnessin sääntöjen mukaisesti yhteensä 6 tuntia ja 48 minuuttia. Lopulliseksi ennätysajaksi merkittiin 50 tuntia 4 minuuttia.

”Olisin voinut jatkaa vielä pelaamista,” sanoi Paavi maailmanennätyksen tehtyään.

V2.fi:n arvio viidennestä Halosta löytyy täältä.

V2.fi | Manu Pärssinen
< Super Mario Makeriin... Jo toinen suomalaine... >

Keskustelut (5 viestiä)

Arcane

Moderaattori

Rekisteröitynyt 10.04.2007

28.10.2015 klo 19.09 3 tykkää tästä

Vaikka Paavi on hieno mies ja oikea mies ennätykselle, on silti ennätys vähän... noh, tyhmä:

Käytännössä jokaiselle pelille voi tehdä oman ennätyksensä, jos se on Guinnessin mielestä tarpeeksi maineikas. Kuitenkaan pelin sisällä ei vaadita minkäänlaista tavoitetta (speedrun, yksin vaikeimmalla sarjan pelit läpi, ei kuolemia, etc.).

Ponnistelua tässä tarvitsee väsymyksen, pelin yksitoikkoisuuteen puutumisen, istumalihaksien ja pidättelykyvyn kanssa. Pelattava peli on ihan toissijainen, jollei nyt kyseessä ole joku tappavan tylsä Desert Bus.

Luulisi Guinnessinkin ymmärtävän, että tarvitaan joko jokin pelin sisäinen tavoite samaan, tai oletettavasti kuin sieniä sateella tämän johdosta haviteltavat 24+h maratoonien ennätykset ovat kaikki ihan se ja sama.

Negaatiostani huolimatta onnittelut Paaville - tulihan edistymisen hitautta ja nopeutta itsekin pari kertaa Twitchistä vilkaistua.
Muokannut: Arcane 28.10.2015 klo 19.24 lainaa
jpofdfdpoj

28.10.2015 klo 20.02 4 tykkää tästä

Guinneshan nyt on muutenkin nykyään ihan vitsi. Joskus oli ihan hauska lukea faktoja maailman pisimmistä ihmisistä ja suurimmista myyntiluvuista ja suurimmista ahmateista. Nykyään on jotain Ennätystehdas-tason "syön lasagnea pingispallo pääni päällä" on eri asia kuin "syön muroja pingispallo pääni päällä" juttuja

Niinkuin simpsoneissakin sanottiin niin kaikki ennätykset on jo tehty joten jotain pitäis keksiä. Se tästä nyt vielä puuttuis että Halolle ja kaikille muille peleille voitaisiin tehdä erillinen ennätysten kirja jossa on eritelty kaikki pisimmistä sessioista parhaisiin speedruneihin, melee-läpipeluihin ja kovimpiin multiplayer-hinkkaajiin
lainaa
Mikko

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

28.10.2015 klo 21.20 4 tykkää tästä

jpofdfdpoj kirjoitti:
Se tästä nyt vielä puuttuis että Halolle ja kaikille muille peleille voitaisiin tehdä erillinen ennätysten kirja jossa on eritelty kaikki pisimmistä sessioista parhaisiin speedruneihin, melee-läpipeluihin ja kovimpiin multiplayer-hinkkaajiin


...tuota... oletko lukenut Gamer's Editionin? Koska kuvasit sen juuri.
lainaa
asdfasda

29.10.2015 klo 09.02

Mikko kirjoitti:
...tuota... oletko lukenut Gamer's Editionin? Koska kuvasit sen juuri.
Vielä kun siellä olevat ennätykset olisivat edes jollain tasolla ajankohtaisia tai edes jotain muuta kuin tuulesta temmattuja. Ainakin speedrun-piireissä näille kirjoille nauretaan railakkaasti, saman luokan vitsi kuin kaikki muukin mihin Guinness koske.
lainaa
JulioBungholio

29.10.2015 klo 16.58 1 tykkää tästä

asdfasda kirjoitti:
Mikko kirjoitti:
...tuota... oletko lukenut Gamer's Editionin? Koska kuvasit sen juuri.
Vielä kun siellä olevat ennätykset olisivat edes jollain tasolla ajankohtaisia tai edes jotain muuta kuin tuulesta temmattuja. Ainakin speedrun-piireissä näille kirjoille nauretaan railakkaasti, saman luokan vitsi kuin kaikki muukin mihin Guinness koske.

Speedruneille lienee aika hyödytöntä tehdä omaa painettua kirjaansa, koska ne muuttuvat lähes tulkoon kokoajan. Sama koskee aikalailla jokaista aihetta missä vain voi kisailla. Vanhaan hyvään aikaan Guinnesin kirja oli hyvä tietolähde, mutta nykyään intterwebsi ja sosiaalinen media on tehnyt painetusta, vuoden välein päivittyvästä kirjasta turhakkeen.
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova