Tuorein sisältö

Suomalainen Umbra aikoo tuoda kunnon 3d-grafiikat kaikille laitteille

29.10.2015 klo 13.00 | Luettu: 5725 kertaa | Teksti: Manu Pärssinen

Helsinkiläisen Umbran kehittämää 3D-grafiikan optimointia käytetään jo yli sadassa pelissä, mukaan lukien Call of Duty: Advanced Warfare, The Witcher 3 ja Destiny. Nyt ohjelmistoyhtiö aikoo ottaa seuraavan askeleen ja siinä auttaa viimeisin rahoituskierros, jossa rahoittajilta kerättiin yhteensä 3 miljoonaa euroa.

Kerätyillä varoilla Umbra kehittää uutta ohjelmistoa, jolla voidaan lehdistötiedotteen mukaan "esittää reaaliajassa mitä tahansa 3D-sisältöä millä tahansa laitteella". Tavoitteena on luoda toimialasta riippumaton teknologiastandardi, eli pelkästään peleihin ei olla keskittymässä.

“Kehitämme teknologiaamme mahdollistamaan erittäin suurten 3D-mallien tallentamisen, suoratoiston ja kuvantamisen vaivattomasti. Käytössämme on jo toimiva prototyyppi, joka tullaan ensin julkaisemaan suurten pelimoottorien kuten Unityn ja Unrealin yhteydessä. Haluamme tuoda 3D:n kaikkien ulottuville kehittämällä ohjelmistoa yhä useammalle alustalle ja yhä useamman käyttäjän tarpeisiin”, kertoo Umbran toimitusjohtaja Otso Mäkinen.

Aiheesta on julkaistu esittelyvideo:


V2.fi | Manu Pärssinen
< eSports-jääkiekon SM... Nintendon mobiilipel... >
Keskustele aiheesta

Keskustelut (3 viestiä)

aaa

29.10.2015 klo 13.18 3 tykkää tästä

Tarkoittaako tämä sitä, että ei voi enää elvistellä saunankiukaan kokoisella ja tehoisella ns. tietokoneella? Miten käy PC Master Racen?
lainaa
Peliveteraani

29.10.2015 klo 13.56 5 tykkää tästä

Suuret puheet eivät vielä täysin mitätöi laitevaatimuksia. Vanhalla raudalla ei huippugrafiikkaa saa vaikka kuinka optimoisi.
lainaa
dfgjkjrdekkjdfgq

29.10.2015 klo 17.13 5 tykkää tästä

aaa kirjoitti:
Tarkoittaako tämä sitä, että ei voi enää elvistellä saunankiukaan kokoisella ja tehoisella ns. tietokoneella? Miten käy PC Master Racen?


PC Master Racen ei käy huonosti ainakaan, sillä hyvät grafiikat vaatii hyvää laitteistoa, toisin kuin mitä konsoleissa ja mobiililaitteissa on. Köyhät kyykkyyn vaan jne.
lainaa

www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova