Tuorein sisältö

Apple aikoo tehdä käsikonsolin?

11.02.2008 klo 09.22 | Luettu: 8629 kertaa | Teksti: Manu Pärssinen


Applen siirtymistä tosissaan myös peliteollisuuden puolelle on huhuttu jo pitkään ja nyt kyseinen firma on laajentanut tuotemerkkinsä koskemaan myös kannettavia pelilaitteita. Viime viikolla tehty rekisterimuutos sisältää seuraavan lisäyksen: "Lelut ja pelit, erityisesti käsissä pidettävät laitteet, joilla pelataan elektronisia pelejä; käsissä pidettävät laitteet, joilla pelataan videopelejä; videopelilaitteet; elektroniset pelit, joita ei käytetä television kanssa; LCD-pelikoneet; elektroniset oppimispelikoneet; lelut, erityisesti patterikäyttöiset pelit."

Apple on menestyksekkäästi täyttänyt ihmisten taskua yhdellä jos toisellakin laitteella, mutta miten mahtaa onnistua Nintendon ja Sonyn haastaminen? Moinen vekotin saattaa myös jäädä suunnitelma-asteelle, niinkuin monilla patentti- ja rekisteröinti-ilmoituksilla on tapana.

Lähde: Kotaku

Kuva: EGM-lehden aprillipila

V2.fi | Manu Pärssinen
< Call of Duty osasyyl... EA:n kauhupeli ei an... >

Keskustelut (13 viestiä)

TheTXM

Rekisteröitynyt 11.10.2007

11.02.2008 klo 10.44

Hmm, voisihan se apple onnistua tai sitten se liittoutuu esim sonyn kanssa nintendoa vastaan.

Nintendo on jo hallinnut käsikonsolimarkkinoista vuosikaudet joten nintendoa ei ihan heti sieltä kärkipaikalta tiputeta pois.

Kumma juttu sinäänsä että PSPssä on enemmän tehoja kuin DS:ssä mutta silti DS myy enemmän.
lainaa
Jarkko

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

11.02.2008 klo 11.03

TheTXM kirjoitti:

Kumma juttu sinäänsä että PSPssä on enemmän tehoja kuin DS:ssä mutta silti DS myy enemmän.


En tahdo lietsoa konsolisotaa, mutta ilmaisenpa mielipiteeni:

Ei mielestäni niinkään kumma, koska PSP:lle tupataan tekemään enimmäkseen pelejä, jotka eivät vain kyseiselle käsikonsolille kunnolla sovellu. Ei räiskintäpeliä (joita melko suuri osa vehkeen peleistä tuntuu olevan) ole kiva pelata, jos vehkeen kontrolleja ei ole niitä varten selvästikään suunniteltu.

DS:lle taas paljon pelejä, joita on kiva pelata ihan jo senkin takia, että kontrollit ovat useimmiten sujuvat ja pelit niitä silmällä pitäen hiottu. PSP:lle pelintekijät yrittävät lähinnä purkalla keksiä jotakin korviketta sille puuttuvalle toiselle tatille.

Ja itse uutiseen liittyen, mikäpä ettei, mutta luulenpahan vain, että markkinoilla alkaa olemaan jo ihan tarpeeksi pelikoneita ennestäänkin.
lainaa
Demonoid

Rekisteröitynyt 13.08.2007

11.02.2008 klo 11.21

TheTXM kirjoitti:
Hmm, voisihan se apple onnistua tai sitten se liittoutuu esim sonyn kanssa nintendoa vastaan.

Nintendo on jo hallinnut käsikonsolimarkkinoista vuosikaudet joten nintendoa ei ihan heti sieltä kärkipaikalta tiputeta pois.

Kumma juttu sinäänsä että PSPssä on enemmän tehoja kuin DS:ssä mutta silti DS myy enemmän.

ensiksi oma vastaus... Jessus... Näköjään ennustukseni on jälleen osumassa oikeaan. Apple tajuaa, että mp4-turbo mediacentterit korvataan jossakin vaiheessa psp:n kaltaisilla vekottimilla...
ja sitten lainaukseen vastaus: Applella ei ole tsänssiä käsikonsoli markkinoilla, elleivät he ota liittolaista. Nintendo ei suostuisi tähän, mutta miten olisi sony? Toimisi hyvin.
lainaa
sande

Rekisteröitynyt 11.04.2007

11.02.2008 klo 12.46

Noh jaah, en näe juurikaan Sonylla syytä liittoutua - ihan mukavastihan PSP myy, vaikkei DS:n lukuihin pääsekään.

Veikkaisin Applen rekisterimuutoksen lähinnä viittaavan iPodien ja iPhonen (tuleviin) ominaisuuksiin. En oikein itse jaksa uskoa Applen käsikonsolimarkkinoille tähtäävän jollain omalla tulevalla käsikonsolillaan, vaikka mistäs noista Cupertinon kummajaisista tietää...
lainaa
pohynnin

Rekisteröitynyt 12.06.2007

11.02.2008 klo 12.59

Millä tavalla muka Sonyn ja Applen liitos auttaisi Sonya? Ei Sonyltä nyt pääoma niin vähissä ole ja ei ole mitään syytä päästää toista yritystä jakamaan tuottoisaa bisnestä.

Luulenpa että iPodin pelit ovat kännykkäpelien luokkaa ainakin aluksi, mutta ken sen tietää miten hyvin lähtee menestymään?
lainaa
MaitoTaikuri

11.02.2008 klo 13.27

kyllä apple sen microsoftin kanssa liittoutuu ja luo uuden käsikonsolin joka vie psp:n ja ds:n :D
lainaa
CarlosCummings

11.02.2008 klo 13.38

MaitoTaikuri kirjoitti:
kyllä apple sen microsoftin kanssa liittoutuu


Sen päivän kun näkis ;D
lainaa
kepe-5

Rekisteröitynyt 04.04.2007

11.02.2008 klo 15.56

sande kirjoitti:
En oikein itse jaksa uskoa Applen käsikonsolimarkkinoille tähtäävän jollain omalla tulevalla käsikonsolillaan, vaikka mistäs noista Cupertinon kummajaisista tietää...


Samoilla linjoilla olen. Riskiltähän tuo vaikuttaisi, mutta olisihan sitä toisaalta tällekin tuotteelle omat ostajansa.

Applehan julkaisee SDK-työkalut iPhonelle ja iPod Touchille vielä tämän kuun aikana, ja odotettavissa on vielä yksi press eventtikin jossain siinä kuluvan kuun lopulla.
lainaa
Sundance_Kid

Rekisteröitynyt 05.02.2008

11.02.2008 klo 17.03

Eikös microsoftinkin pitänyt tässä joskus tuoda oma käsikonsoli vempaimensa markkinoille. Tulee olemaan melko ahdasta tulevaisuudessa käsikonsoli markkinoissa jos applekin vääntää oman tekeleensä.
lainaa
Acidnator

11.02.2008 klo 17.27

Kun ottaa huomioon DS:n kosketuspelaamisen läpilyömisen ja Applella jo olevan raudan (iphone, ipod touch), en näkisi mahdottomaksi ihan vain kyseisten laitteiden pukkaamisen ulos peliominaisuuksilla. Ihmiset on valmiita moiselle laitteelle, ja Applen ei tarvitsisi käytännössä lyödä uutta rautaa markkinoille, kunhan saavat jonkun tekemään pelejä heidän laitteelleen.

Jos vielä tekevät fiksusti ja pukkaavat tuon itseohjelmoitavien pelien mahdollisuuden SDK:n myötä, sanoisin että Applella on jo kaikki narut käsissään, kun tekniikka löytyy myös pelien internet-jakeluun, ei tarvitse välttämättä ottaa suuria riskejä kovien kopioiden muodossa, ainakaan alkuun.
lainaa
kepe-5

Rekisteröitynyt 04.04.2007

11.02.2008 klo 18.07

Pitikin tässä jo aiemmin mainita, että Apple hakee pelisuunnittelijaa:

http://tinyurl.com/2tpm7m
lainaa
Frand

11.02.2008 klo 19.15

iPhonen ja iPod Touchin konepellin alta löytyy reilun 600MHz prossu sekä grafiikkana PowerVR MBX. Tuo PowerVR pohjautuu samaan teknologiaan joka oli mm. Dreamcastin graffapiirissä.

Tehoa näppärien pikkupelien pyörittämiseen löytynee siis jo mukavasti, mutta sen nyt iPhonen käyttöliittymäkin on jo melko vahvasti onnistunut esittämään.

Pelejä myydään jo nyt iTunesin kautta, eli jakelukanava on aika itsestäänselvä, ja tuo iPhone SDK on jossain muodossa tulossa kehittäjille muutaman kuukauden sisään.

Turhaa spekuloida tuleeko Applelta dedikoitu pelilaite... miksi ihmeessä? Kivoja casual-pelejä pystyy mainiosti pelaamaan kosketusnäytöllä (ja kallistussensorilla), ja Apple on myynyt puhelintaan ja iPod Touchia jo useita miljoonia. Hölmöähän se heiltä olisi julkaista vehje joka jakaisi asiakaskuntaa.

Tuskin kukaan olettaa Applen julkaisevan kannettavaa laitetta joka ei sisältäisi iPod-ominaisuuksia?

lainaa
Protec

Rekisteröitynyt 26.09.2007

12.02.2008 klo 18.24

Voisi olla ihan mielenkiintoinen, mutta onko kuluttajat valmiita kolmanteen käsikonsoliin? Mielestäni DS ja PSP riittää mainiosti tällä hetkellä. Mitä uutta apple voisi tarjota paitsi yhdistää DS:n ja PSP:n?
lainaa

Kirjoita kommentti




V2.fi Tiktok
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova