Tuorein sisältö

Suomalainen tietoturvaguru lyttää uutiset terroristien käyttämistä Playstation-konsoleista

16.11.2015 klo 21.31 | Luettu: 5475 kertaa | Teksti: Manu Pärssinen


Mediat ympäri maailmaa ja muun muassa Iltalehti ovat uutisoineet, että yhden Pariisin terrori-iskusta epäillyn hallusta on löytynyt Playstation 4 -konsoli.

"Pelaajat voivat kirjoittaa konsolin avulla maksimissaan 512 merkin pituisia viestejä. Myös chattailu on mahdollista. Forbes-lehden toimittajan mukaan on olemassa hienostuneita tapoja, joilla terroristit voivat viestiä pelien välityksellä ilman, että heidän täytyy sanoa toisilleen sanaakaan. Esimerkiksi kaksi Call of Duty -pelaajaa voi kirjoittaa viestejä toisilleen kesken pelin tai iskusuunnitelma voitaisiin esitellä Super Mario Maker -peliä pelatessa", kerrotaan uutisessa.

Sen lisäksi, ettei Super Mario Maker tietenkään ole Playstation 4 -peli, esittää F-Securen tutkimusjohtaja Mikko Hyppönen, ettei moinen viestintä muutenkaan kuulosta todennäköiseltä.

MTV.fi:n uutisessa Hyppönen lataa "Ihan bullshittiä! Niin iso ankka, ettei mitään rajaa. Eivät terroristit minkään Playstation 4:n kautta kommunikoi."

Hyppönen toteaa, että terroritekoja suunnittelevilla "on paljon helpompia ja luotettavampiakin tapoja kommunikoida" ja Al-Qaidalla on hänen mukaansa ollut käytössään oma salausjärjestelmä jo kuusi vuotta sitten.

The Verge uutisoi myös, että Forbesin koko artikkeli perustuu virheelliseen raporttiin.

V2.fi | Manu Pärssinen
< Tuhannet vaatineet k... Yön kevyt: uskomatto... >

Keskustelut (1 viestiä)

anal-yysi

17.11.2015 klo 00.32 14 tykkää tästä

todellisuudessa tero-ristot viestii toisilleen lähettämällä kortteja radio suomen ohjelmiin ja mukamas toivoo jotain fredin kappaletta mutta oikeesti se tarkoittaakin että pylly vasten pyllyä pum pum
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova