Tuorein sisältö

Valve myönsi: joulun katastrofin taustalla oli hyökkäys

31.12.2015 klo 11.00 | Luettu: 9532 kertaa | Teksti: Manu Pärssinen


Joulupäivän iltana Steam-palveluun iski katastrofi: käyttäjät alkoivat nähdä muiden käyttäjien tietoja. Sitten Steamin kauppapalvelin vedettiin alas ja muutamaa tuntia myöhemmin se oli taas toiminnassa. Mitään kovin virallista aiheesta ei heti julkaistu, mutta eilen saapui Valven tiedote.

Jos Steamissä ei käynyt tuona aikana, mitään ei voinut paljastua, sillä käyttäjille näkyivät välimuistissa olleet sivut. Kaiken kaikkiaan häiriö koski noin 34 000 käyttäjää ja näkyneitä tietoja olivat muun muassa laskutusosoite sekä luottokortin kaksi viimeistä numeroa. Muiden tileillä ei pystynyt kuitenkaan tekemäänm ostoksia.

Valve jatkaa tilanteen tutkimista ja on yhteyksissä käyttäjiin, joiden tietoja paljastui.

Tiedote kertoo myös, että kaikki alkoi palvelunestohyökkäyksestä, jonka vaikutuksia torjuttiin välimuistisääntöjä muuttamalla. Hyökkäyksen toisen aallon aikana tehty muutos olikin sitten huono idea ja yllä kuvailtu tilanne pääsi syntymään. Kun ongelma löydettiin, Steam Store suljettiin ja asetuksia muutettiin.

Valve pyytää anteeksi kaikilta, joita ongelma koski.

V2.fi | Manu Pärssinen
< Yön kevyt peliaihein... Uuden vuoden päivänä... >

Keskustelut (7 viestiä)

Liimaletti

31.12.2015 klo 11.39 5 tykkää tästä

Kumma juttu miten näissä tapauksissa vika on aina palveluntarjoajassa eikä niissä, jotka hyökkäyksen tekivät. Täydellistä järjestelmää kun ei ole ja ihminen on niin fiksu, että se kyllä keksii keinoja millä ne varmimmatkin suojaukset murretaan.

Sama pätee toki myös Sonyyn ja muihin tahoihin, jotka ovat hyökkäyksen kohteeksi joutuneet. Sonyn PSN:n tapauksessa oli vain ikävää se, että niillä kesti viikkoja (vai oliko se kuukausia?) saada PSN taas takaisin pystyyn.
lainaa
ropeli

31.12.2015 klo 12.33 2 tykkää tästä

Onhan silläkin ehkä hiukan osuutta asiaan, että improvisoidaan "hienoja" optimointeja ja laitetaan tuotantoon testattavaksi. Propellit päässä pyörineet nörteillä varmaan, ei siinä mitään. Varautumis- ja toipumissuunnittelu FTW. Ei ollut ihan tarpeeksi hyvässä kunnossa, joten improvisoitiin, vituiks meni, oho sori hei. Nörtti haluaa improvisoida, silloin tuntee itsensä tärkeäksi, elää vähän riskillä! Suunnitelmallisuus sen sijaan on epäseksikästä ja mälsää.
lainaa
kuskestaliji

31.12.2015 klo 13.09 3 tykkää tästä

Liimaletti kirjoitti:
Sonyn PSN:n tapauksessa oli vain ikävää se, että niillä kesti viikkoja (vai oliko se kuukausia?) saada PSN taas takaisin pystyyn.


Ehkä pahinta oli kuitenkin täydellisten luottokorttitietojen vuoto.
lainaa
Sir_Rymylys

Rekisteröitynyt 11.04.2007

31.12.2015 klo 19.24 3 tykkää tästä

PC mästerchef itkupotkuraivarit.
lainaa
tagman

Rekisteröitynyt 04.11.2007

01.01.2016 klo 15.08 4 tykkää tästä

kuskestaliji kirjoitti:
Liimaletti kirjoitti:
Sonyn PSN:n tapauksessa oli vain ikävää se, että niillä kesti viikkoja (vai oliko se kuukausia?) saada PSN taas takaisin pystyyn.


Ehkä pahinta oli kuitenkin täydellisten luottokorttitietojen vuoto.

Ne luottokorttitiedot oli kylläkin kryptattu, eikä kenenkään luottokorttia ole tiettävästi käytetty hyväksi PSN:stä saatujen tietojen kautta.
lainaa
make

01.01.2016 klo 18.05 2 tykkää tästä

PC master race.
lainaa
Hihiiiiii

02.01.2016 klo 13.35

Sir_Rymylys kirjoitti:
PC mästerchef itkupotkuraivarit.


Tältä puolelta ainakin löytyy sitä varastettavaa, samaa ei voida varmaan konsolipuolelta sanoa...."köyhät" hö hö hö! :DDDD
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova