Tuorein sisältö

EA poistatti Donald Trumpia tukevan Mass Effect -aiheisen kampanjavideon YouTubesta

05.04.2016 klo 21.00 | Luettu: 2395 kertaa | Teksti: Erkki Mervaala

Yhdysvaltain republikaanisen puolueen presidenttiehdokkaaksi pyrkivä miljardööri Donald Trump hämmensi eilen pelikansaa Twitterissä jakamalla fanin tekemän propagandavideon, joka lainaa vahvasti materiaalia pelistä Mass Effect 2. Videolla kuullaan pätkiä pelissä esiintyvän voimahahmon, Martin Sheenin ääninäyttelemän The Illusive Manin puheesta. Lisäksi pelistä lainattiin musiikkia ja ääniefektejä, ja lopussa nähtävä Trump Effect -logo on tehty pelin omalla fontilla.

Fanin tarkoituksena oli tukea videolla Trumpin presidentinvaalikampanjaa. Kertojaääni antaa ymmärtää, että Trump olisi pelin hyvis ja ihmiskunnan sankari, kun taas demokraattisen puolueen presidenttiehdokkaaksi pyrkivää Hillary Clintonia verrataan pelisarjan pahiksiin kuuluviin Reapereihin. Feikkitrailerin mukaan Trump "saattaa olla ainoa asia, joka seisoo ihmiskunnan ja suurimman meidän hetkelliseen olemassaoloomme kohdistuvan uhkan välissä".

Mass Effect -sarjan oikeudet omistava Electronic Arts poistatti videon nopeasti niin Twitteristä kuin YouTubesta vedoten tekijänoikeusrikkomukseen. EA:n edustajan julkaiseman lausunnon mukaan video oli luvatonta EA:n immateriaalioikeuden käyttöä.
"Me emme tue omistamamme sisällön käyttämistä poliittisissa kampanjoissa."
Videon poistaminen on jo ehtinyt saada osakseen jonkin verran kritiikkiä, ja fanitekoisen videon on katsottu olevan fair usen nimissä tehtyä.


Youtubesta poistamisesta huolimatta video löytyy ainakin vielä tätä kirjoittaessa esimerkiksi avclub.comin sivuilta.

Katso alta alkuperäinen Mass Effectin mainos vuodelta 2010:


V2.fi | Erkki Mervaala
< Tähtikettu vieköön -... Tämä Nintendo-konsol... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova