Tuorein sisältö

Yhdysvaltalainen senaattori vaatii Oculukselta selvitystä Riftin käyttäjätietojen keräämisestä (päivitetty)

11.04.2016 klo 22.00 | Luettu: 4009 kertaa | Teksti: Erkki Mervaala

Päivitys 19. huhtikuuta 2016:

Oculus on reagoinut senaattori Al Frankenin pari viikkoa sitten julkaisemaan avoimeen kirjeeseen. Kirjeessä Franken vaati teknologiayhtiöltä selvitystä liittyen virtuaalitodellisuuspäähine Oculus Riftin yksityisyyssäädöksiin ja tiedon käyttötarkoituksiin. Oculuksen Jason Rubin kommentoi Riftin yksityisyysasioita viime torstaina vähätellen: "Se on uusi mediamuoto. Ihmiset haluavat tietää. Heillä on oikeus kysyä. Me vastaamme. Kyllä se siitä."

"Vastaamme kaikkeen siihen ajan ollessa kypsä.", Rubin sanoo. "Olemme täysin varmoja siitä, että ihmiset tulevat sanomaan 'Ai. Joo. Niin.'"

Senaattori Franken odottaa Oculukselta vastausta 13. toukokuuta mennessä.

Alkuperäinen juttu alla:

Yhdysvaltain demokraattisen puolueen senaattori Al Franken on viime viikon lopulla julkaissut kotisivuillaan avoimen kirjeen koskien virtuaalitodellisuuspäähine Oculus Riftin käyttäjien yksityisyyttä ja tietojen hallinnointia. Oculuksen toimitusjohtajalle Brendan Iribelle osoitetussa kirjeessä Franken kysyy, miksi teknologiayhtiö kerää automaattisesti käyttäjiensä tietoja ja mitä se aikoo tehdä kerätyillä tiedoilla.

Frankenin huolenaiheena ovat erityisesti Riftin käyttäjäsopimuksen kohdat, joiden mukaan Oculus kerää automaattisesti tietoja käyttäjiensä liikkeistä, mittasuhteista ja fyysisestä sijainnista, jotka voidaan jakaa Oculuksen yritysperheeseen kuuluvien yritysten kanssa. Senaattorin mukaan näitä tietoja voidaan käyttää mihin tahansa, minkä vuoksi hän haluaakin selvyyden siitä, mitä tarkoitusta varten tietoja kerätään ja kuinka pitkään niitä säilytetään.

"Uskon, että amerikkalaisilla on perustavanlaatuinen oikeus yksityisyyteen, ja se oikeus sisältää yksilön pääsyn tietoon siitä, mitä tietoja hänestä kerätään, kuinka niitä tietoja käytetään ja kenen kanssa niitä tietoja jaetaan", Franken linjaa.

Oculus Riftin käyttäjäsopimus ei esimerkiksi kerro kovinkaan tarkasti sitä, mitä tietoja laite kerää silloin, kun sitä ei käytetä. Laitteessa ei ole virtanappia, joten kytketty laite on jatkuvasti valmiustilassa. Ars Technican artikkeli kuitenkin huomauttaa, että lukuun ottamatta liikkeentunnistusdatan keräämistä Riftin käyttäjäsopimus on yksityisyyskäytännöiltään hyvin tavanomainen teknologiayhtiön käyttäjäsopimus.

Gamesindustry.biz-sivuston mukaan Oculus on vastaanottanut kirjeen ja käy sitä paraikaa läpi. Franken toivoo teknologiayritykseltä vastausta 13. toukokuuta mennessä.

Aiemmin senaattori Franken on puuttunut muun muassa Uberin ja Googlen yksityisyyskäytäntöihin.

V2.fi | Erkki Mervaala
< Suda51 taas vauhdiss... Yön kevyt peliaihein... >

Keskustelut (2 viestiä)

jpvsdpih

11.04.2016 klo 22.28 2 tykkää tästä

Eihän niitä sopimuksia kukaan kuitenkaan lue. Pääasia että on kivaa

On sekin silti ärsyttävää että pelien nimien perässä on TM-merkintää ja kaikissa mainoksissa on se 0,5 fontilla tehty disclaimeri. Ja sitten vielä se että
lainaa
Jimbo

Rekisteröitynyt 19.02.2008

12.04.2016 klo 14.24 5 tykkää tästä

jpvsdpih kirjoitti:
Eihän niitä sopimuksia kukaan kuitenkaan lue. Pääasia että on kivaa

On sekin silti ärsyttävää että pelien nimien perässä on TM-merkintää ja kaikissa mainoksissa on se 0,5 fontilla tehty disclaimeri. Ja sitten vielä se että

Sano vaan. Jäi vähän cliffhangeriin toi juttu.
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova