Tuorein sisältö

E-sport hakee Kansainvälisen Olympiakomitean tunnustusta

16.04.2016 klo 14.00 | Luettu: 4978 kertaa | Teksti: Markus Mesiä

Elektronisen urheilun ottaminen osaksi perinteistä urheilumaailmaa on ottanut aimoharppauksen eteenpäin. Kansainvälisen elektroisen urheilun liitto IeSF on nimittäin lähettänyt kirjallisen pyynnön Olympiakomitealle, jotta e-sports tunnustettaisiin urheilun lajiliitoksi.

Kansainvälinen Olympiakomitea KOK on vastannut aiheen tiimoilta huhtikuun 8. päivä, jolloin IeSF sai ohjeet etenemisprosessin suhteen. Lehdistötiedote kertoo dokumenttien olevan nyt täytetty ja palautettu, joten asian suhteen tehdään päätöksiä joulukuun arviointitapahtumassa.

Suomen elektronisen urheilun liitto on IeSF:n jäsen ja edustaa Suomea kansainvälisessä lajiliitossa. SEULissa ollaankin toiveikkaita asioiden etenemisen suhteen sekä odotetaan mielenkiinnolla loppuvuoden tapahtumia KOK:n jäsenyyteen liittyen.

V2.fi | Markus Mesiä
< Huhu vie Pokémonia v... Uusi Ghostbusters-je... >

Keskustelut (4 viestiä)

sjorma

17.04.2016 klo 18.14

Mitähän käytännön merkityksiä sillä sitten olisi että eSports tunnustettaisiin urheiluksi? Toivottavasti ei kuitenkaan olla työntämässä perinteisiin olympialaisiin, koska imo pelaaminen ei kuulu perinteisten lajien joukkoon. Olympialaiset muutenkin kaatumassa mahdottoman suuriin kustannuksiin.
lainaa
svdhiovsihp

18.04.2016 klo 10.54

Mutta pelaaminenhan on halpaa? Olympialaiset voidaan järjestää niin että jokainen urheilija istuu kotonaan ja siitä streamataan miljoonille tv-katsojille...

Mutta juu oikeasti ihmettelen myös että miksi videopelialalla on niin suuri hinku tulla tunnustetuksi urheiluna. Kilpaillaanhan esim ruoanlaitossa ja sanavisoissakin mutta ei niitä ole kukaan ehdottamassa urheilulajiksi. Ottaen huomioon pelien valtavan määrän pitäisin paljon luonnollisempana jos peliala loisi omat "peli-olympialaisensa" kun kuitenkin aktiivista kilpailua löytyy mm. Counter-Strikesta, Starcraftista, Gran Turismosta, Super Smashista, NHLstä, Fifasta, NBAsta, Street Fighterista, Tekkenistä, rFactorista, Pinballeista, Battlefieldista, Halosta, CODista ja kaiken maailman Loleista, Woweista ja Woteista

Olisko reilua että tästä listasta valittaisiin 1-3 ihan urheilijoiden olympialaisiin? Vai olisko sittenkin parempi luoda vaan ihan oma maailmansa näille? Voisko käyttää sitä Kolmen Ässän paljon penäämää innovointia? Suomessa ei ehkä ole resursseja järjestää tiloja kymmenelle tuhannelle urheilijalle, mutta pelimpialaiset voiskin olla realismia
lainaa
Bladekill

Rekisteröitynyt 07.08.2007

18.04.2016 klo 14.37

sjorma kirjoitti:
Mitähän käytännön merkityksiä sillä sitten olisi että eSports tunnustettaisiin urheiluksi? Toivottavasti ei kuitenkaan olla työntämässä perinteisiin olympialaisiin, koska imo pelaaminen ei kuulu perinteisten lajien joukkoon. Olympialaiset muutenkin kaatumassa mahdottoman suuriin kustannuksiin.

Onhan olympialaisissakin jo nykyään ei-perinteisiä lajeja kuten esim. lumilautailua, mutta en kyllä yhtään käsitä miksi EI-urheilulaji yrittää väkisillä päästä urheilulajien pääkilpailuun?

Vai onko tämä jokin myöhästynyt aprillipila?
Muokannut: Bladekill 18.04.2016 klo 14.37 lainaa
ReimiOA

24.04.2016 klo 00.48

maailmanihme tuusannuuskaks tilalle keksii kymmenen uutta
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova