Tuorein sisältö

Massiivisia Xbox-huhuja: Xbox TV, Xbox Slim, supertehokas Xbox...

26.05.2016 klo 08.15 | Luettu: 4371 kertaa | Teksti: Manu Pärssinen


E3-tapahtuma lähestyy ja huhumylly on lähtenyt aivan uudelle vaihteelle.

Verge huhuaa, että Microsoft julkistaisi "Xbox TV" -striimauslaitteita. Niitä on suunniteltu jo pitkään ja ilmeisesti julkistus yhdestä tai useammasta moisesta tulisi E3-pelimessuilla. Laitteella voisi mm. striimata Xbox One -pelejä langattomasti olohuoneen konsolilta televisioon jossain muussa huoneessa. Lisäksi "paremmalla versiolla" voisi myös ajaa Windows 10 -sovelluksia. Kyseessä olisi siis kilpailija Chromecast- ja Apple TV -laitteille.

Polygon taas vääntää huhuvaihdetta vieläkin isommalle ja kertoo, että sen lähteiden mukaan Xbox Onesta olisi tulossa uusittu "slim"-versio uusitulla ohjaimella vielä tämän vuoden puolella. Lisäksi ensi vuonna julkaistaisiin "Xbox One 2", joka olisi yli neljä kertaa nykyistä konsolia tehokkaampi.

Xbox One -huhuyhteenveto


Mitään ei siis ole vahvistettu virallisesti.

Xbox One TV
- kaksi mallia
- Xbox One -pelien striimaus
- (ainakin yksinkertaisemmat) Windows 10 -sovellukset

Xbox One "Slim"
- 40% nykyistä pienempi
- 4K-tuki videolle
- "pienin Xbox koskaan"
- julkaisu elokuussa

Xbox One-"Two"
- koodinimi Scorpio
- ei korvaa nykyistä Xbox Onea, pelit toimivat sekä Scorpiolla että nykykonsolilla
- 1,5 kertaa tehokkaampi kuin huhuttu "PS4 Neo"
- teknisesti riittävä Oculus Riftin hyödyntämiseen
- suunnitelmat julkistuksesta vielä ilmassa, oli tarkoitus julkistaa vasta ensi vuonna, mutta Sonyn Neo-suunnitelmien vuoksi ehkä jo pian
- julkaisu 2017

Maistellaanpas näitä huhuja hetki. Melkoinen sekamelska konsolimarkkinoille tulee, mikäli kaikki pitää paikkansa: PS4 Neo, X1 Slim, X1-2, X1, PS4, Nintendon NX ja ehkä käsikonsoli MH, virtuaalitodellisuuslaitteet...

E3 on 14.-16.6., tosin jo hieman ennen on muutamia julkistustapahtumia.


V2.fi | Manu Pärssinen
< I Am Setsuna sai ens... Oululaisen Koukoin e... >

Keskustelut (4 viestiä)

vdhsigpsih

26.05.2016 klo 10.52 1 tykkää tästä

Konsolien (väliaikainen) loppu? Muistuttaa ajasta jolloin jokainen kellofirma teki pelikoneita eikä missään ollut enää mitään järkeä

Toisaalta kyllähän Apple ja Samsungkin porskuttaa
lainaa
hugo

26.05.2016 klo 17.24 3 tykkää tästä

Nyt on kyllä meneillään yksi typerimmistä konsolisukupolvista vähään aikaan. Onneksi en ole mukana vaikka välillä on mieli tehnytkin mutta järki on aina lopulta voittanut.
lainaa
Sir_Rymylys

Rekisteröitynyt 11.04.2007

26.05.2016 klo 18.03

Seegaaa! Pelasta meidät.
lainaa
ghost33

30.05.2016 klo 14.17

En usko että tuo konsolisukupolven väli päivitykset ovat hyvä idea.Mikäli PS4 neo ja Xbox One two/scorpio tulevat ainoastaan sen takia koska nykyiset konsolit eivät ole tarpeeksi tehokkaita VR laitteita varten.Niin sitten ok.Mutta jos tästä tulee uutta arkea missä konsoli pitäisi päivittää joka 3-4 vuoden välein uuteen malliin ja maksaa aina se 400e niin sitten ei.
Jotkut väittävät että ostaahan porukka koko ajan uusia tietokoneita ja äly puhelimia.Niin ostaa mutta se on eri markkina ja noilla laitteilla tehdään paljon muutakin kun pelataan.PC on muutenkin huono vertaus koska sen rauta päivittyy koko ajan.Sonyn ja MS:n pitäisi julkaista melkein joka vuosi uusi konsoli jotta pysyisivät PC:n raudan mukana.Konsolit ovat aina olleet heikompia kun PC ja niiden on ihan turha lähteä kilpailemaan sitä vastaan tehoissa.

Tuo jatkuva uusien konsoleiden ja lisä laitteiden julkaiseminen on muutenkin huono idea.Sega on tästä hyvä esimerkki.Muistaako kukaan kuinka Mega Drive aikoina tuli ensin 1992 Sega CD.Sen jälkeen 1994 tuli 32x.Sitten 1995 julkaistiin Sega Saturn.Muutama vuosi siitä eteenpäin 1998(japanissa) julkaistiin Sega Dreamcast.No 2001 Sega laittoikin sitten pillit pussiin konsolipuolella.Kuluttajat ovat kyllästyneitä tuohon jatkuvaan päivitys rumbaan ja heidän luottamus Segaan oli mennyttä.

Sonyn ja MS:n kannattaisi pitää huolen siitä että heillä on konsoli jossa on hyvä hinta laatu suhde ja kelvolliset specsit.Sillä sitten mennään seuraavat 5-7 vuotta ja sen jälkeen julkaistaan seuraava.Ihan turha lähteä kilpailemaan mitään älypuhelimia tai PC:tä vastaan.Noilla laitteilla on aina isompi yleisö ja myös isommat laite myynnit.Sony ja MS varsinkin jälkinmäinen haluaisi isompia myyntilukuja mutta se ei tule tapahtumaan.En usko että jatkossa mikään konsoli enää yltää esim PS2:n myyntilukuihin joka myi 155 miljoonaa konsolia.PS4 varmaan yltään siihen 90 miljoonaan.Xbox One on kysymerkki.Mikäli MS ei hölmöile niin Xbox One voi hyvin myydä sen 70 miljoonaa konsolia.Xbox One ja PS4 asettautuvat lopulta varmaan aika samoihin lukuihin kun viime sukupolven Xbox 360 ja PS3.

lainaa

Kirjoita kommentti


130


www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova