Tuorein sisältö

Fanien uudelleen tekemä Star Wars Battlefront III saapuu kehittäjän mukaan Steamiin – ja vieläpä ilmaiseksi

06.06.2016 klo 21.00 | Luettu: 5675 kertaa | Teksti: Erkki Mervaala

Seitsemän vuotta sitten Free Radicalin kehittämän Star Wars Battlefront III:n tie päättyi monen Tähtien sota -fanin harmiksi kehittäjän ja LucasArtsin erimielisyyksistä johtuen, eikä suositun pelisarjan kolmatta osaa koskaan päädytty julkaisemaan.

Tämän vuoden alussa syntyi kuitenkin uusi toivo, kun venäläistaustainen modaajaryhmä Frontwire Studios alkoi kehittämään uutta versiota hylätystä pelistä. Project Rebuild (FRD) BF3 eli sittemmin uuden nimen saanut Galaxy in Turmoil pyrkii kehittäjän mukaan olemaan sitä, mitä Battlefront III:n olisi aikanaan pitänyt olla. Uusi versio hyödyntää Unreal 4 -pelimoottoria ja sisältää alkuperäisen pelin aluksia, aseita ja jopa 64:n pelaajan taisteluareenoina toimivat kartat planeetoilla Hoth ja Tatooine. Frontwire kuitenkin kertoi kuukausien ajan, ettei peliä voida julkaista, sillä se rikkoisi Tähtien sota -tuotesarjan immateraalioikeuksia.

Viime viikolla Frontwiren kotisivuilla yllättäen ilmoitettiin, että Galaxy in Turmoil tuleekin saamaan virallisen julkaisunsa ja Valven hyväksyneen Steamin pelin julkaisualustaksi.

Julkistustiedotteen mukaan useiden keskustelujen jälkeen Valve ja Frontwire sopivat, ettei peli tule saataville esimerkiksi Steamin Greenlight-palvelussa, sillä kehittäjät eivät omista oikeuksia hahmoihin tai tarinoihin. Sen sijaan peli julkaistaan Steamin kaupassa sellaisenaan ja ilmaiseksi kaikkien pelattavaksi.

Tämä on suuri askel faniprojekteille ja niiden vapaalle jakamiselle varsinkin, jos Tähtien sotien oikeudet omistava Disney ei määrää peliä Steamista poistettavaksi. Frontwire ei kuitenkaan ole tästä kovin huolissaan.

"Ihmiset ovat viime aikoina ilmaisseet huolensa siitä, että he odottavat Disneyn käskevän meidän lopettaa. Rehellisesti sanoen – minulla on ollut lieviä epäilyksiä aika ajoin. Kuitenkin Valvelta selkeästi puuttuu sama huoli. Lupautumalla julkaisemaan Galaxy in Turmoil, Valve avustaa meitä kasvattamaan ja takaamaan pitkäikäisyyden Galaxy in Turmoil -projektille ja koko yhteisölle", kirjoittaa Frontwire Studiosin johtaja Tony "Fergie" Romanelli lausunnossaan.

Alla projektin huhtikuussa julkaistu traileri:V2.fi | Erkki Mervaala
< Silent Hillin mantte... Rockstar ei päästä i... >

Keskustelut (1 viestiä)

Daealis

Rekisteröitynyt 27.05.2008

08.06.2016 klo 09.47

Disney tai EAko ei aio tarttua siihen että heidän IPtä käytetään kilpailevalla alustalla syömään heidän pelinsä käyttäjäpohjaa? Tuskinpa kovin kauaa pysyy Steamissa.
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova