Tuorein sisältö

Virtuaalilasikilpailijoiden rauhan aika koittaa? Oculus ei enää estä Viven käyttäjiä

26.06.2016 klo 15.00 | Luettu: 3981 kertaa | Teksti: Manu Pärssinen


Virtuaalilasimarkkinoilla oli ikävästi syntymässä omia nurkkakuntiaan, kun jokaiselle osapuolelle julkaistiin omia yksinoikeuspelejään ja -ohjelmiaan (Playstation VR kuitenkin sekoittaa pakkaa vielä tulevaisuudessa).

Polygon kertoo, että Oculus on poistanut ohjelmapätkän, joka esti Rift-pelien käyttämisen HTC Vivellä. Niiden pelaamiseen tarvitsee Revive-ohjelmiston ja alkuperäisen version haluamastaan Rift-pelistä (aivan kaikkia Revive ei vielä tue - yhteensopivuuslista löytyy täältä).

Jatkossa Oculuksen DRM ei enää tarkista, millä laitteella pelejä pyöritetään, vaan keskittyy ainoastaan piratismin estämiseen.


V2.fi | Manu Pärssinen
< MachineGames palkits... Uusittu God of War n... >

Keskustelut (5 viestiä)

Jimbo

Rekisteröitynyt 19.02.2008

26.06.2016 klo 15.58 1 tykkää tästä

https://youtu.be/rVdXP84HcNo?t=623
lainaa
LateHuominen

Rekisteröitynyt 18.01.2015

26.06.2016 klo 20.51

Ehkä nyt poistanut, mutta koska palauttaa? Varmaan kun Viven omistajat ostavat Oculus-pelejä, niin hetken päästä pelit eivät enää toimikaan. Miksi muuten maksaisivat yksinoikeuspeleistä, varmasti miettivät jotain yllätyksiä.
lainaa
dfhosvso

26.06.2016 klo 21.39

no onhan konsolipeleilläkin nykyään näitä aikayksinoikeuksia ja dlctä jota tulee vaan yhdelle alustalle jne. vähän hönöä kyllä että aikovat poistaa rajoituksen samalla kun vivellä ei ilmeisesti ole mitään aikomusta
lainaa
Mikko

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

27.06.2016 klo 09.12

dfhosvso kirjoitti:
vähän hönöä kyllä että aikovat poistaa rajoituksen samalla kun vivellä ei ilmeisesti ole mitään aikomusta


Viven rajapinta ei ole ollutkaan suljettu...
lainaa
Liimaletti

27.06.2016 klo 09.12

dfhosvso kirjoitti:
no onhan konsolipeleilläkin nykyään näitä aikayksinoikeuksia ja dlctä jota tulee vaan yhdelle alustalle jne. vähän hönöä kyllä että aikovat poistaa rajoituksen samalla kun vivellä ei ilmeisesti ole mitään aikomusta
Vivelle ei tule mitään yksinoikeuspelejä. On täysin julkaisijasta kiinni mitä VR-laseja peli virallisesti tukee. Sitäpaitsi VR-laseja voisi verrata tavallisiin näyttöihin. Miten suhtautuisit, jos jotkut pelit toimisivat vain Samsungin monitoreilla ja jotkut vain Asuksen? Ihan älytöntä nämä Oculuksen yksinoikeuspelit. Niillä kustaan vain omaan nilkkaan pitkällä tähtäimellä.

Sonyn VR-lasit ovat vähän eri juttu, koska pelit ovat sidottu myös konsoliin (tosin konsoliyksinoikeudetkin ovat ihan hanurista), mutta eipä kai periaatteessa ole mitään estettä miksi Sonyn VR-lasit eivät voisi toimia myös PC:llä. Ei niillä Sonyn VR laseilla siltikään pelata Sonyn pelejä PC:llä, mutta ne silti voisivat toimia muissa VR-peleissä aivan hyvin.
lainaa

Kirjoita kommentti


159


www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova