Tuorein sisältö

"Kauppa se on, joka kannattaa", muistuttaa No Man's Sky -videosarja

24.07.2016 klo 17.00 | Luettu: 7235 kertaa | Teksti: Markus Mesiä


Valtaisaan universumiin sijoittuvan No Man's Skyn julkaisu lähestyy. Ennakko-odotuksia pyritään kasvattamaan videosarjalla, joka esittelee pelin keskeisimpiä kulmakiviä.

Nyt julkaistu videosarjan kolmas osa keskittyy kaupankäyntiin sekä kerättäviin luonnonvaroihin. Triljoonien planeettojen kokoisessa galaksissa voi matkailun ohella haalia omaisuutta, joita hyödyntämällä kehitetään varusteita ja rakennellaan välineistöjä.

Kehittäjästudio Hello Gamesin johtaja Sean Murrayn on aiemmin korostanut teoksen painottavan neljää kulmakiveä: tutkimusmatkailua, kaupankäyntiä, taistelua sekä selviytymistä.

No Man's Sky julkaistaan PlayStation 4:lle ja PC:lle elokuun 10. päivä.

V2.fi | Markus Mesiä
< 25-vuotias Sonic vie... Niantic kertoi Pokem... >

Keskustelut (7 viestiä)

Widowmaker

Rekisteröitynyt 11.09.2014

24.07.2016 klo 22.01 2 tykkää tästä

Pystyn jo niin näkemään miten tämä peli tulee jäämään hypen jalkoihin eikä tule olemaan sitä mitä kaikki tältä odottaa.

Sääli koska tässä pelissä olisi tuhottomasti potentiaalia mutta randomisti generoituva maailma tekee kaikesta jotenkin turhaa..
lainaa
bihfpgsdfiph

24.07.2016 klo 22.32

Kuka kehittää triljoonia planeettoja käsityönä?

Toki olisin tyytyväinen jos tehtäisiin sellainen kymmenen planeetan aurinkokunta kunnolla. Mass Effectissä oli muutaman jalkapallokentän kokoisia alueita ja niilläkin oli ihan hauska pyöriä. Mutta jo ne olivat sen verran vaativia että Bioware hieman laiskotteli ja seurauksena homma unohdettiin kakkosessa ja kolmosessa

Toinen asia on se että todellisuudessa avaruuden planeetat ovat yleisesti ottaen hemmetin tylsiä kun alkuhämmästyksestä pääsee yli. Jos yhdelläkään toisella planeetalla on havaittavaa elämää niin ei niitä ainakaan kovin montaa ole. Lopuilla on hiekkaa, jäätä ja tulikiveä. Joten tietynlaisen realismin kannalta olis ihan jees jos suuri osa planeetoista on tylsiä, ainoastaan toisen pelaajan kohtaaminen tuo jännitystä. Vähän kuin DayZssä
lainaa
Liimaletti

24.07.2016 klo 23.33

Widowmaker kirjoitti:
Pystyn jo niin näkemään miten tämä peli tulee jäämään hypen jalkoihin eikä tule olemaan sitä mitä kaikki tältä odottaa.

Sääli koska tässä pelissä olisi tuhottomasti potentiaalia mutta randomisti generoituva maailma tekee kaikesta jotenkin turhaa..
Mitä kaikki tältä peliltä sitten oikein odottaa? En oikein käsitä tätä negatiivista asennetta eri saittien kommenttiosioissa NMS:ää kohtaan. Tämä tuskin tulee olemaan mikään The Peli, mutta se mitä pelistä on jo näytetty näyttää mielenkiintoiselta, mutta jalat tulisi pitää kuitenkin maassa. Pelattavuus näyttää olevan hyvin arcademaista ja mitään kovin realistista ilmakehään lentämistä on turha odottaa. Pelissä on nykymuodin mukainen craftaus, mutta sekään tuskin on mitenkään mullistava ja tuntikausia vievä mysteeri. Kaupankäynti melko varamasti tulee olemaan melko kevyttä ja suoraviivaista ja voisin kuvitella, että mitään realistista talousmallia on turha odotella. Pelissä voi tutkia planeettoja ja jää nähtäväksi kuinka erilaista settiä proseduraalinen generointi tässä pelissä saa aikaiseksi.

Omasta mielestäni tämä on yksi tämän vuoden mielenkiintoisimmista peleistä. Uusien planeettojen tutkiminen on aina kiehtonut ja tämä peli tarjoaa sitä ainakin nyt nimeksi. Voi olla, että muutaman planeetan jälkeen kaikki on jo nähty, mutta katsotaan nyt esin mitä tulee ennen kuin itketään, kun on ihan paska.
lainaa
Jake123ABC

25.07.2016 klo 10.14

Liimaletti kirjoitti:
Mitä kaikki tältä peliltä sitten oikein odottaa? En oikein käsitä tätä negatiivista asennetta eri saittien kommenttiosioissa NMS:ää kohtaan.


En edes näe No mans sky mitään hypeä. Enemmän koko peli vaikuttaa vähän casuaalimmalta eliten dangerousilta, joka on portattu myös konsoloille käyttöliittymästä päätellen. Varmaan ihan hyvä peli jotka haluavat pelata avaruuseikkailua vähän casuaalimmin ja vähemmän aikaa vievemmin kuin mitä vaikka elite dangerous vaatii.
lainaa
Bladekill

Rekisteröitynyt 07.08.2007

25.07.2016 klo 10.55 1 tykkää tästä

Widowmaker kirjoitti:
Pystyn jo niin näkemään miten tämä peli tulee jäämään hypen jalkoihin eikä tule olemaan sitä mitä kaikki tältä odottaa.

Sääli koska tässä pelissä olisi tuhottomasti potentiaalia mutta randomisti generoituva maailma tekee kaikesta jotenkin turhaa..

En menisi hautaamaan koko peliä ennen kuin se on nähty, mutta tottahan se on että tällainen "triljoona dynaamisesti generoitua planeettaa" on ihan paska idea vrt. muutamaan (kymmeneen) räätälöityyn.

Ehkä tulevaisuudessa kun neuroverkot ja niiden hyödyntäminen kehittyy ja voimme dynaamisesti generoida ääninättelyä, musiikkia, taidetta, storylineja etc. tällainen voisi toimia ilman että koko triljoonien planeettojen universumi on nähty parissa tunnissa.

NMS:n kohdalla paljon myös riippuuu myös siitä miten tuota peliä pelataan ja mitä kaikkea muuta sisältöä siinä on. Jos kuitenkin koko pelin perusidea on nämä "triljoonat planeetat" ja pelkkä grindaaminen, odotettavissa on vuoden ellei jopa vuosikymmenen floppi.
lainaa
LateHuominen

Rekisteröitynyt 18.01.2015

25.07.2016 klo 11.59 1 tykkää tästä

Näkisin että mikromaksuilla voisi avata planeettoja, esim. 1 euro / planeetta.
lainaa
Schnail

Rekisteröitynyt 11.11.2011

25.07.2016 klo 18.34

Teidän pitää ymmärtää, että proseduraalinen ei ole sama asia, kuin satunnainen. Ottakaapa selvää, miten FUELin kartta on tehty. Se ei ole valmis 3D-malli, vaan proseduraalisella algoritmilla luotu. Silti siinä ei ole mitään satunnaista.
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova