Tuorein sisältö

V2.fi kokeili: The Martian VR Experience (PSVR)

14.11.2016 klo 14.00 | Luettu: 3434 kertaa | Teksti: Manu Pärssinen


On tavallaan hienoa, että nyt, kun virtuaalitodellisuus on taas hip ja nykyaikaa, firmat kokeilevat erilaisia asioita sen kanssa. Twentieth Century Fox on tehnyt Yksin Marsissa -elokuvasta mainosmaisen virtuaalikokemuksen pienellä pelillisyydellä höystettynä. Noin vartin ajan pelaajan silmien eteen heijastetaan sekä virtuaalimaisemia, että kohtauksia elokuvasta, lähinnä astronautti Mark Watneyn päiväkirjamerkintöjä. Valitettavasti touhu toi ikävällä tavalla mieleen 90-luvun alun FMV-pelit, joissa lyhyen pelipätkän jälkeen saatiin videokommentti ja sitten odoteltiin seuraavan latautumista vaikka kuinka ja kauan.

Cannesin hopeisen leijonan digitaalisella puolella voittanut The Martian VR Experience käy leffan pikakelauksella läpi ja silloin kun ei katsella kohtauksia elokuvasta tai mustaa loading-ruutua, pelaajan vastuulle annetaan pieniä tehtäviä. Elämys hyödyntää PS Move -ohjaimia, jotka toimivat Mark Watneyn (eli Matt Damonin) käsinä, kun lajitellaan perunoita (huokaus), painetaan oikeaa nappia kolmesta vaihtoehdosta (puuh) ja vaikkapa ajetaan Mars-mönkijällä. Ajelu, sekä avaruudessa tapahtuva loppukohtaus ovat pelillisesti parhaita, mutta nekin vain minuutin mittaisia, todella yksinkertaisia minipelejä.

Vaikka 3D-moottorilla toteutetut kohdat näyttävätkin ikävän vanhentuneelta grafiikalta, täytyy sanoa, että vaikuttavinta tässäkin VR-elämyksessä on syvyyden ja kolmiulotteisuuden tunne. Plussaa täytyy antaa myös siitä, että paha olo ei päässyt yllättämään, sillä vaikka painottomassa tilassa välillä ollaankin, meno ei ylly missään vaiheessa hurjaksi. Mikäli tämä olisi ollut ensimmäinen PSVR-elämykseni, olisin ehkä ollut enemmän pärinöissäni, mutta kun Rez ja esimerkiksi Ocean Descent on tullut jo koettua, elämykset jäivät vähäisiksi.

Minulle olisi kelvannut ehkä paremminkin se, että olisin voinut vain katsella kolmiulotteisesti ympärille avautuvia Marsin maisemia - vähän tarkemmin ja yksityiskohtaisemmin toteutettuna, kuin ne tässä esitetään. Perunoiden heittelyt olisivat saaneet jäädä kokonaan pois, vaikka kyseinen ruoka-aines olennainen osa elokuvaa olikin. The Martian VR Experienceä voin varovasti suositella elokuvan faneille ja voisin kuvitella, että joskus tulevaisuudessa tällaisia tullaan saamaan elokuvien blu-ray-erikoisversioiden kylkiäisinä.

The Martian VR Experience tulee saataville huomenna tiistaina 15.11. PlayStation VR:lle ja HTC Vivelle hintaan 20 euroa.


V2.fi | Manu Pärssinen
< PlayStation 4 -omist... Paristakin paikasta ... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova