Tuorein sisältö

Etelä-Koreassa videopelissä huijaamisella on kovat seuraukset - luvassa voi olla jopa vankilatuomio

08.12.2016 klo 18.00 | Luettu: 2528 kertaa | Teksti: Manu Pärssinen


PC Gamer uutisoi, että Etelä-Koreassa on otettu lain kova koura käyttöön pelihuijausten kanssa. Aimbottien, wall hackien ja muiden pelien sääntöjä rikkovien huijausten tekeminen ja levittäminen on nyt rikos, josta voi seurata jopa viisi vuotta vankeutta tai 40 000 euroa sakkoa.

Etelä-Korea on eSports-huuman johtavia maita ja touhussa kiertävät isot rahat, joten ei ole kumma, että juuri tässä valtiossa moiset rangaistukset otettiin käyttöön. Lain valvominen onkin sitten toinen asia, varsinkin kun se määrittelee rangaistavaksi "kaikki asiat, jotka pelin käyttäjäsopimuksessa kielletään". Pelinkehittäjät voivat näin määritellä, mikä on rikollista ja mikä ei - rajatapauksessa jopa pelin modaamisesta voisi seurata linnareissu.


V2.fi | Manu Pärssinen
< Dragon Quest -toimin... Need for Speedikin k... >

Keskustelut (2 viestiä)

iphfdsiphf

08.12.2016 klo 18.11

no nyt oli todellinen clickbait kun koko jutussa ei edes mainita otsikon asiaa
Karlos

09.12.2016 klo 12.32 5 tykkää tästä

Nyt on kyllä "iphfdsiphf":llä erilainen uutinen ilmeisesti kuin minulla sillä kyllä tuosta tekstistä juurikin otsikossa mainittu mahdollinen vankeus todetaan ja erittäin selvästikin vielä... "Laki kattaa "kaikki asiat, jotka pelin käyttäjäsopimuksessa kielletään"". Toisinsanoen kaikenlainen exploittaaminen ja bugien hyödyntäminen on kiellettyä.

Kirjoita kommenttiwww.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova