Tuorein sisältö

Sonyn, Microsoftin ja Runescapen hakkeroinut nuorukainen kahdeksi vuodeksi vankilaan

26.04.2017 klo 15.00 | Luettu: 1880 kertaa | Teksti: Manu Pärssinen

Eurogamer kertoo, että 16-vuotiaanq Titanium Stresser -ohjelmiston luonut Adam Mudd on tuomittu kahdeksi vuodeksi vankeuteen.

Mudd myi ohjelmistoaan muille hakkereille ja tienasi noin 400 000 euroa. Muddin ohjelmisto on vastuussa 1,7 miljoonasta hakkeroinnista. Lisäksi mies todettiin syylliseksi 594:ään palvelunestohyökkäykseen vuosina 2013-2015. Uhreiksi joutuivat muun muassa Microsoft, Sony ja Runescape, jota kohtaan Muddin ohjelmistolla kohdistui yli 25 000 hyökkäystä ja jonka emofirma pulitti kuusi miljoonaa puntaa tietoturvan parantamisesta.

Sekä puolustuksen että syyttäjän päätelmä oli, että Mudd ei tehnyt asioita rahanhimosta, vaan saadakseen mainetta ja kunniaa hakkeripiireissä. Osaksi siitäkin syystä tuomari näki velvollisuudekseen lätkäistä Muddille vankeustuomion.

"Minulla on velvoite ihmisille, jotka ovat huolissaan tällaisesta, joita uhataan, joita vahingoitetaan. Tämä on pelottavaa", totesi jutun tuomari.

Ilmeisesti Eurogamer viittaa "hakkeroinnilla" jutussaan enimmäkseen palvelunestohyökkäyksiin.


V2.fi | Manu Pärssinen
< Sonic Forces -peliss... Sähkökeksijä Tesla j... >

Keskustelut (1 viestiä)

vpfisphigbspih

26.04.2017 klo 18.52 2 tykkää tästä

Joku joskus sanoi että raha on hyvä ja luotettava motivaattori. Se että haluaa mainetta yms on se pelottava ja ennakoimaton tekijä
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova