Tuorein sisältö

Onko sinusta pelaamisen suomenmestariksi? Elektronisen urheilun SM-kisat ottavat miehistä ja naisista mittaa

03.05.2017 klo 19.00 | Luettu: 2251 kertaa | Teksti: Markus Mesiä


Suomen kovimmat elektronisen urheilun tähdet pääsevät ratkomaan paremmuuttaan eSM-kilpailuissa. Suomenmestaruuskisojen tarkoitus on tuoda esille elektronista urheilua sekä sen tähtiyksilöitä ja -joukkueita.

ESM-turnausten järjestämisoikeudet on myönnetty Assembly Organizing Oy:lle, Grail Group Oy, Finnish Sim Racing Association ry:lle, Aalto Gamer ry:lle, XAMK Gaming Barracksille sekä Helsingin Kaupungin Nuorisoasiankeskukselle.

Assembly Organizing Oy järjestää avoimet eSM-turnaukset Counter-Strike: Global Offensive-, Overwatch-, Hearthstone- ja StarCraft 2 –peleissä. Finaalitapahtumana toimii Assembly Summer 2017, jossa ajetaan myös Simracing SM-kilpailun finaalit FISRA ry:n toimesta.

Grail Group Oy järjestää avoimet eSM-turnaukset Dota 2:ssa, League of Legendsissa, FIFA17:ssa, NHL17:ssa sekä taistelu- ja rytmipeleissä. Kyseisten pelien finaalitapahtuma järjestetään Turussa lokakuun aikana.

Erikseen järjestetään myös SM-kilpailut opiskelijoiden ja nuorisotalojen kesken, joiden kisoista vastaavat Aalto Gamers, XAMK Gaming Barracks sekä Helsingin Kaupungin Nuorisoasiainkeskus.

Osallistumisoikeus on kaikille suomalaisille, joilla on 10 euroa maksava eSM-pelaajalisenssi. Pelaajalisenssi oikeuttaa pelaajan osallistumaan useampaan eSM-turnaukseen. Käytössä on Suomen Olympiakomitean Suomisport-pelaajarekisteri. Pelaajarekisterin tarkoituksena on kehittää kansallista elektronisen urheilun harraste- ja kilpailutoimintaa. Lisenssillä katetaan myös SM-kilpailuista aiheutuvia ylläpitokustannuksia.

“Elektronisen urheilun SM-kilpailut ovat meille keskeinen ja arvostettu osa suomalaista kilpapelikenttää. Pelaajille kilpailut merkitsevät mahdollisuutta erottua joukosta Suomen parhaina. Turnaukset edustavat liiton arvoja ja visiota tehdä elektronisesta urheilulajista ammattimainen urheilumuoto perinteisten urheilulajien joukkoon. Lisäksi eSM-turnausten voittajilla on mahdollisuus päästä Suomen maajoukkueeseen pelaamaan IeSF:n elektronisen urheilun MM-kilpailuihin Etelä-Koreaan marraskuussa”, kommentoi liiton puheenjohtaja Joonas Kapiainen.

Ensimmäinen hakuaika alkoi tänään. Lisätietoja voi metsästää ESM:n ja Seulin sivuilta.

V2.fi | Markus Mesiä
< Rocket Leaguen autoj... Parappa palaa uudess... >

Keskustelut (2 viestiä)

bgosviphge

03.05.2017 klo 20.34 2 tykkää tästä

Vitsit, kun mä olisin just paras Ape Escapessa, Barbie Horse Adventuressa ja Sim-Antsissa. Missä on meidän kisat?
lainaa
Hoitajatäti

03.05.2017 klo 23.42 1 tykkää tästä

bgosviphge kirjoitti:
Vitsit, kun mä olisin just paras Ape Escapessa, Barbie Horse Adventuressa ja Sim-Antsissa. Missä on meidän kisat?

Hourulassa
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova