Tuorein sisältö

E3: Anthem, Xbox One X, Sea of Thieves... Tässä Microsoftin E3-tilaisuus pähkinänkuoressa

12.06.2017 klo 01.52 | Luettu: 9204 kertaa | Teksti: Markus Mesiä


E3-messujen lauteille kömpi toisena esiintyjänä Microsoft. Yhtiö esitteli Xbox Onen tulevaa pelivalikoimaa sekä Scorpiota. Tähän uutiseen on koottu yhteenveto presentaation sisällöstä.

Ensimmäinen puheenvuoro ojennettiin Phil Spencerille, joka on tuttu kasvo pelialaa seuraaville. Mies halusi muistella Xbox-perheen tavoitteita, joissa pääosassa on ollut pelien tuominen kaikelle kansalle. Tämän jälkeen puhe kääntyi Microsoftin odotetuimpaan julkaisuun: konsoliprojekti Scorpiooon.Scorpio-työnimi on saanut tehdä tilaa. Markkinoiden tehokkaimmaksi konsoliksi ylistetty laite on nimeltään Xbox One X. Kyseinen laita ilmestyy marraskuun 7. päivä. Xbox One X:n kerrotaan olevan täysin yhteensopiva kaikkien Xbox One -pelien kanssa. Laitteen hinnaksi kerrottiin 499 dollaria.

Konsolipaljastuksen jälkeen oli aika siirtyä laitteen peleihin. Ensimmäinen puheenvuoro ojennettiin Microsoftin suosikkisarja Forzalle, jonka seuraava osa Forza Motorsport 7 tarjoaa entistä ehomman kokemuksen. Samalla mainosaikaa annettiin tekijöiden yhteistyösopimukselle Porschen kanssa.Kaahailun jälkeen tehtiin selväksi se, mikä on Microsoftin keskeisin aihealue: pelit. Show'n luvattiin sisältävän 42 peliä, joista yli 20 sisältää vähintään jonkinlaista yksinoikeussisältöä.

Ensimmäisenä ruutuaikaa annettiin tulevalle Metro: Exodus -räiskinnälle. Ainakaan hirviöiden ja toiminnan eeppisyydestä ei jää touhu pelikuvaisan videon perusteella kiinni.

Kauhuvivahteiden jälkeen siirryttiin Egyptin maisemiin. Historiallisesti merkittävä alue tarjoaa puitteet Assassin's Creed: Originsille, josta on huhuiltu kaikkea julkaisupäivämäärästä lähtien jo hyvän aikaa. Pelistä saatiin roimasti pelikuvaa, jonka perusteella salamurhaaminen on pysynyt välivuodesta huolimatta hyvin tutunlaisena.Assassin's Creedistä kelpasi jatkaa Xbox-leirin odotettuun yksinoikeusjulkaisuun, PlayerUnknown's Battlegroundsiin. Teos saapuu myöhemmin tänä vuonna. Samaan syssyyn pääsi eetteriin myös Deep Rock Galactic.

Zombit eivät käy ikinä kylmäksi. Tähän ainakin luottaa State of Decay 2, joka ilmestyy ykkösosan tavoin yksinoikeudella Xbox Onelle sekä PC:lle.Zombeista saatiin astetta epäluontevampi aasinsilta The Darwin Projectin kautta Minecraftiin, joka laajentuu Xbox Onella entistä suuremmaksi kokonaisuudeksi. Lisäksi teos saa tuen 4K-grafiikalle.

Xbox One on saamassa tuoreen massiivimoninpelin. Black Desert Online ei turhalla pasifismilla herkuttele, sillä traileri enteilee brutaalia viihdettä.The Last Nightin, The Artful Escapen ja Code Veinin jälkeen oli aika siirtyä Xbox Onen odotetuimpien pelien pariin. Sea of Thieves vie pelaajat merirosvoilemaan merelle. Ryöstöretkeä ei tarvitse tehdä pelkästään paatiltaan, sillä aarteita voi hakea myös mereen uponneista hylyistä.Pitkän merirosvoilupätkän päätteeksi mentiin futuristisempaan taidepläjäykseen. Tacoma on Gone Home -tiimin seuraava luomus, joka ilmestyy elokuun alussa.Perinteisemmistä tasoloikista innostuvat saivat oman osuutensa. Super Lucky's Tale huokuu 2000-luvun alun tasoloikintojen henkeä. Ainakin Raren peleistä pitävät ovat teoksessa videon perusteella kuin kotonaan.Jo hyvän aikaa odotettu Cuphead sai julkaisupäivämäärän. Teoksesta päästään nauttimaan syyskuun 29. päivä.Seuraavaksi saatiin esimakua niin ikään kovasti odotetusta Crackdown-toiminnasta. Peli ilmestyy marraskuun 7. päivä.Indiepelien rooli on kasvanut viime vuosina suuresti, joten ID@Xbox-ohjelman esilleotto ei tullut suurena yllätyksenä. Videokimara valottaa tulevien pienjulkaisujen tarjontaa.Ashenin jälkeen palattiin tuttuihin maisemiin. Esittelyvuoro annettiin Life Is Strangen jatkolle, joka kulkee lisänimellä Before The Storm. Kolmiosainen pätkä starttaa elokuun lopussa.Kouludraamasta saatiin sujuva siirtymä Keski-Maan jännitteisiin. Taannoin lykätty Middle-Earth: Shadow Of War sai pitkän esittelyvideon. Teos ilmestyy lokakuun 10. päivä.

Xbox Onen suosituimpiin julkaisuihin lukeutuva Ori And The Blind Forest on saamassa jatkoa. Esittelyvideo tekee selväksi, että Ori and the Will of the Wisps tavoittelee ykkösosan tasoista tunnelmaloikintaa.Spencer sai show'n loppupuolella kunnian kertoa uudesta laajennuksesta yhteensopivien pelien joukkoon. Seuraavaksi laajennusten joukkoon on tulossa alkuperäisen Xbox-konsolin pelejä. Tänä vuonna julkaistava ohjelma tuo mukanaan muun muassa Crimson Skies -lentoräiskinnän.

Xbox One X on lisäksi tuomassa 4K-tuen moniin aiemmin julkaistuihin teoksiin. Päivitettävien pelien joukossa ovat ainakin Gears of War 4, Forza Horizon 3, Minecraft, Killer Instinct ja Final Fantasy XV.

Show päätettiin jo EA:n presentaatiossa vilautettuun Anthemiin. BioWaren uutuusteos ilmestyy vuonna 2018. Teos ei säästele futuristisissa maisemissa, joita esiteltiinkin olan takaa.Anthem päätti Microsoftin E3-esityksen. Messut jatkuvat jälleen aamulla, kun Bethesda vyöryttää lavalle oman vastineensa kello 7:00.

V2.fi | Markus Mesiä
< E3: Xbox One saa taa... E3: BioWaren Anthem-... >

Keskustelut (9 viestiä)

Bladekill

Rekisteröitynyt 07.08.2007

12.06.2017 klo 01.57 6 tykkää tästä

Aika perinteinen Microsoftin E3-farssi.

Turhia latteuksia kuten "Why it's so great to be part of Xbox gamer community right now yadayadayada...". Hehkutetaan kuinka on tulossa x määrä (yleensä 20-30) "exclusive" pelejä ja loppupeleissä ne kaikki ovat indie pelejä tai sitten "experience first on xbox" multiplättäreitä tai vanhoja kunnon "Xbox & Windows 10" pelejä.

Xbox One X:n (Scorpion) hinta on yllättävän siedettävä 499 + verot, mutta väkisilläkin herää kysymys millä tavalla MS nyhtään pelaajilta rahaa lukittuaan asiakkaat tuohon ekosysteemiin sillä ei tuollaista kokoonpanoa olla myymässä noin halvalla.
lainaa
XboxScorpio

Rekisteröitynyt 03.03.2017

12.06.2017 klo 06.12 3 tykkää tästä

Iso kiitos Microsoft! Mulla on peppu vieläkin hellänä.
lainaa
pokjhgv

12.06.2017 klo 14.53

Xbox One X on ihan kiinnostava konsoli sen mutta pelitarjonta on heikko.Microsoftin yksinoikeus peleistä ainoastaan Forza 7 näytti todella upealta.Crackdown 3 ehkä iskee sarjan faneille mutta mikään system sellers siitä tuskin tulee.Sea of Thieves oli kyllä pettymys.Okei siellä parin kaverin kanssa pyöritätte merirosvo laivaa ja välillä käytte maissa aarteen metsästyksessä.Pelimaailma vaan näyttää todella autiolta ja mitään sanomattomalta.Assassin's creed black flag hoiti ton merirosvo teeman paljon paremmin.

Muuten tuo Microsoftin E3 konferenssi oli todella indie painotteinen.Osa niistä oli ihan mielenkiintoisia mutta ei niiden takia porukka osta konsolia.Mitään isoja AAA yksin oikeus pelejä ei ole tulossa.Forza 7 on ainoa mikä näyttää mihin Xbox One X pystyy mutta sekään ei ole mikään system seller.Microsoft luottaa vahvasti siihen että Xbox One X:stä tulee paras konsoli 3 party peleille.Sonyn PS4 Pro on heikompi kun One X mutta Sony on panostanut enenmän noihin yksinoikeuksiin kun Microsoft.Aika näyttää miten Xbox One X tulee pärjäämään.Rauta puoli on kunnossa mutta laitteen erittäin indie painotteinen pelitarjonta voi muodostua ongelmaksi kuluttajien silmissä.

lainaa
tagman

Rekisteröitynyt 04.11.2007

12.06.2017 klo 18.10 2 tykkää tästä

Bladekill kirjoitti:

Xbox One X:n (Scorpion) hinta on yllättävän siedettävä 499 + verot, mutta väkisilläkin herää kysymys millä tavalla MS nyhtään pelaajilta rahaa lukittuaan asiakkaat tuohon ekosysteemiin sillä ei tuollaista kokoonpanoa olla myymässä noin halvalla.

Kyllähän tuo 499 hinta on aika kova kun ottaa huomioon että kyseessä on ikivanhalla prossulla varustettu sukupolven välipäivitys.
lainaa
piwhgvwrhpi

12.06.2017 klo 18.24 1 tykkää tästä

Bladekillillä oli samat rutinat Switchin paljastuksen/julkaisun aikana. Vitsit kun muistaisi minkälaiset kommentit oli PS4-julkaisun hetkillä. Jos kaikki on perseestä niin silloin kannattaa miettiä vaan uutta harrastusta, tai olla rohkeasti retro-historioitsija kuten O. Kauppinen

Hirveästi kuitenkin kiinnostaa kun lähes välittömästi julkaisun jälkeen alkoi tulla kommenttia
lainaa
Bladekill

Rekisteröitynyt 07.08.2007

12.06.2017 klo 21.26 4 tykkää tästä

piwhgvwrhpi kirjoitti:
Bladekillillä oli samat rutinat Switchin paljastuksen/julkaisun aikana. Vitsit kun muistaisi minkälaiset kommentit oli PS4-julkaisun hetkillä. Jos kaikki on perseestä niin silloin kannattaa miettiä vaan uutta harrastusta, tai olla rohkeasti retro-historioitsija kuten O. Kauppinen

Arvasin että jollain fanipojalla tuttuun tapaan menee pala väärään kurkkuun. Ihmettelen kovasti miksi tuot minua tässä esille kun Microsoft/Xbox-tiimi itse päättää millaisen esityksen tekee ja mihin suuntaan vie konsoliaan. Ei minulla ole mitään osuutta eikä arpaa siihen.
Vaikka konsoliteollisuus ja peliteollisuus ylipäätään on mennyt lähes kaikessa päin persettä 2000-luvun alun jälkeen, PS4 ja Sonyn konsolit yleisesti ovat vielä jossain määrin varteenotettavia vaihtoehtoja jos sellaisia on. Löytyy oikeasti AAA-exclusiveja, panostetaan uuteen tekniikkaan kuten VR:n sekä palveluihin ja tuotteisiin jne.

Itse tosin pelaan PC:llä lähes yksinomaan nykyisin.

piwhgvwrhpi kirjoitti:

Hirveästi kuitenkin kiinnostaa kun lähes välittömästi julkaisun jälkeen alkoi tulla kommenttia

Niin. Kuten hienosti aikaisemmassa viestissä osasit päätellä, pelaaminen saattaa olla harrastukseni joten yllättäen vuoden suurin pelitapahtuma ja alan tulevaisuus saattaa kiinnostaa.
lainaa
ewigoghi

13.06.2017 klo 00.08

Ei uskoisi harrastusintoa löytyvän, kun Nintendon ja Microsoftin jutuissa on aina valitusta, mutta sen vastapainoksi Sonyn ja PC:n jutuissa ei juuri näy kehuja. Sehän on toki hyvin perinteinen suomiasenne, että kun joku on paskaa niin siihen pitää laittaa hirveästi kommentteja. Kun katselee uutisia ja foorumeita niin on ihme, että kaikki eivät ole vielä vetäneet itseään naruun, vaikka Suomessa on kaikki niin hemmetin huonosti.

Siinä kannattaa varoa sitä, ettei käy niinkuin eräille, jotka vieläkin höpisevät että esim. lätkä tai musiikki oli 80-luvulla hienoa, mutta nyt se on ollut 30 vuotta roskaa. Ja silti kiinnostaa.
lainaa
Bladekill

Rekisteröitynyt 07.08.2007

13.06.2017 klo 00.21 1 tykkää tästä

ewigoghi kirjoitti:
Ei uskoisi harrastusintoa löytyvän, kun Nintendon ja Microsoftin jutuissa on aina valitusta, mutta sen vastapainoksi Sonyn ja PC:n jutuissa ei juuri näy kehuja.

Kehuja näkyy vain ja ainoastaan silloin kuin niille on syytä. Samoin negatiivista palautetta. Olen kyllä kehunut kaikkien alustojen/valmistajien uutisia joskus. Viimeks juuri tätä ko. uutista tuossa ensimmäisessä viestissä jos olisit vaivaantunut lukemaan sen kokonaan etkä olisi heti aloittanut ensimmäisen lausen perusteella "aina vain valitusta"-säälinkerjäystä ja myöhemmin juuri PS4 ja Sonyn toimintaa. Toivottavasti löydät nuo itse ettei tarvitse alkaa tähän lainaamaan sanan tarkkuudella. Toki voi olla että vaatii ne fanilasien poistot ensin.

ewigoghi kirjoitti:

Siinä kannattaa varoa sitä, ettei käy niinkuin eräille, jotka vieläkin höpisevät että esim. lätkä tai musiikki oli 80-luvulla hienoa, mutta nyt se on ollut 30 vuotta roskaa. Ja silti kiinnostaa.

En ota kantaa perverssioihisi.
lainaa
jepp

22.01.2018 klo 13.03

tagman kirjoitti:
Bladekill kirjoitti:

Xbox One X:n (Scorpion) hinta on yllättävän siedettävä 499 + verot, mutta väkisilläkin herää kysymys millä tavalla MS nyhtään pelaajilta rahaa lukittuaan asiakkaat tuohon ekosysteemiin sillä ei tuollaista kokoonpanoa olla myymässä noin halvalla.

Kyllähän tuo 499 hinta on aika kova kun ottaa huomioon että kyseessä on ikivanhalla prossulla varustettu sukupolven välipäivitys.


Totta pitäis tolla hinnalla saada kaikki paremmaks prosut, lisää muistia yms
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova