Tuorein sisältö

Atari työstää uutta pelikonsolia ja pelimaailma on kummissaan - mikä AtariBox oikein on?

19.06.2017 klo 11.00 | Luettu: 5549 kertaa | Teksti: Manu Pärssinen


Atari mullisti videopelimaailman 70-luvulla Pongillaan ja Atari 2600 -pelikonsolillaan. Sen jälkeen sen tie on ollut kivinen, mutta matkan varrella on ollut niin kotitietokoneita (mm. Atari 800XL, Atari ST), käsikonsoleita (Lynx) kuin pelikonsoleitakin (Jaguar). Viimeiset vuosikymmenet Atari-nimen lisenssiä on pompoteltu paikasta toiseen ja sen nojilla on julkaistu jos jonkinmoista mobiiliviritystä. Nimen nykyinen omistaja on Infogramesin rippeet, toimitusjohtajanaan Fred Chesnais - ja nyt on alkanut tapahtua kummia.

E3-viikolla julkaistiin uutisen lopussa oleva teaservideo ja -sivusto, jossa mainostettiin AtariBox-nimistä tuotetta. Mukana vilahteli niin 70-luvulta tuttua puupintaa kuin ikoninen "Fuji"-logokin. Pelisivustojen keskustelualueet alkoivat täyttyä spekuloinnilla siitä, mistä on kyse: Atarin vastaus Nintendon Mini NES -pikkuemulaattoripaketille - vai jotain muuta?

Chesnais on sekoittanut pakkaa lisää kertomalla, että AtariBox käyttää PC:istä tuttua teknologiaa. Onko se siis haastamassa Microsoftin ja Sonyn?


Lisäksi, Atari-nimellähän on jo julkaistu seitsemän erilaista Flashback-emulaatiokonsolia, kahdeksas julkistettiin aivan äskettäin. Atari Flashback 8 Goldia valmistaa AtGames. Mitä järkeä olisi julkaista taas samanlainen, mutta nimellä AtariBox?

AtariBox-sivustolla on myös linkki yhteydenottoihin pelinkehittäjille - Atari siis etsii uusia pelintekijöitä konsolilleen? Jotain kummaa on tekeillä, mutta vaikka V2.fi veikkaakin, että konsolijättiläisiä Atari ei ole haastamassa, niin seuraamme tilannetta sormet höröllä.
V2.fi | Manu Pärssinen
< Crash Bandicoot saa ... Tennispelien kärkini... >

Keskustelut (5 viestiä)

Naariz

19.06.2017 klo 13.14 2 tykkää tästä

Kyllähän tässä vanhalla vähän alkaa sormet syyhyämään kun nuoruusvuosien jättiläinen nostaa päätään. Toivottavasti jotain isoa on tulossa, ja vähän onnistuneempana pakettina kuin Jaguar aikoinaan.
lainaa
kimmo34

19.06.2017 klo 14.51 3 tykkää tästä

He ovat varmaan tekemässä jotain uutta retrokonsolia.Mitä tulee Sonyn ja Microsoftin haastamiseen konsolimarkkinoilla.Niin sinne Atarilla ei ole enää mitään asiaa.Ne ajat päättyivät jo 1990 luvulla kun Jaguar floppasi.Siitä he siirtyivät 3 party julkaisijaksi mikä sekään ei sujunut kovin hyvin.Heidän pelejen taso oli niin surkea että Atari ajautui konkurssiin 2012.Sen jälkeen yhtiö on yrittänyt tehdä uutta paluuta mobiilikehittäjänä ja taas kerran lahoin tuloksin.Nykyinen konsolibisnes vaatii helposti satojen miljoonien sijoituksen.Atarilla ei ole tuollaisia rahoja.He ovat kuollut brändi josta aika on mennyt ohi.Atari voi julkaista jonkun konsolin mutta pienet indie pelit pois lukien kukaan muu ei ala tekemään sille pelejä.
lainaa
pvsidpgh

19.06.2017 klo 19.36 1 tykkää tästä

Remaket Heart of Darknessista, Hogs of Warsista, Driv3rsta ja mitä näitä nyt löytyy. Mini NESin kaltaiseen koneeseen esiladattuna, nettipelin yms nykyjuttujen kera niin kyllä menekkiä on.
lainaa
Naariz

19.06.2017 klo 21.36

Eihän Atarin suoranaisesti tarvitse kilpailla isojen talojen kanssa vaan, niin kuin edellä jo kommentoitiin, tekee jotain vähemmän rahaa syövää ja yksinkertaisempaa. Oma kauppapaikka, remakeja, remasterointeja, moninpelituki verkon yli ja vaikkapa tuki ulkoiselle kiintolevylle. Ostaisin.
lainaa
Topsunim

20.06.2017 klo 00.42

Vielä kerran Atari yrittää onnea pelikonsoli markkinoissa. Eikä suostu kuolema, vaikka onkin monta kertaa ollut konkurssissa ja aikoo tehdä samanlaisesti kuin THX joka nousi kuolleista. Sen nykyinen nimi on THX Nordic johtuen siitä Nordic nimen vaihtoksesta ja varmaankin Atari tekee samalla tavalla, kun toinen yhtiö vaihtaa nimeä.
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova