Tuorein sisältö

Akuutti laitepula sai brittiketjun syyttämään Nintendoa heikoista talouslukemistaan

30.06.2017 klo 20.00 | Luettu: 3982 kertaa | Teksti: Markus Mesiä


Brittiläinen pelikauppaketju GAME on varoittanut sijoittajia huonosta taloustuloksesta. Tuloksen povataan olevan Switch-konsolin huimasta kysynnästä huolimatta ”alle aiempien odotusten”. Yhtiön osake tippuikin lähes 30 prosenttia.

Taloustuloksessa sinänsä ei ole mitään yllättävää, mutta syyssä onkin pähkäiltävää. GAME vyörytti Game Industryn tietojen mukaan ongelman Nintendon kontolle. Japanilaisyhtiön syytä on etenkin se, ettei se ole kyennyt toimittamaan riittävästi laitteistoa kauppoihin.

Switchin kysynnän kerrotaan olevan ”erittäin suurta”, mutta varastoja on ”vähemmän kuin voisi odottaa”. Tästä syystä johtuen lähes jokainen brittikauppa myy Switchin osalta eioota. GAME-ketjun odotuksia voidaan kuitenkin pitää melko kovina, sillä konsolin suosio on yllättänyt jopa Nintendon.

Hätä ei kuitenkaan ole ketjun osalta tämännäköinen, sillä GAME odottaa positiivista tulosta Xbox One X:n, Red Dead Redemption 2:n ja Switch-saatavuuden myötä.

V2.fi | Markus Mesiä
< Nyt ne hyökkää! Ehta... Lapsuuden pikkuautot... >

Keskustelut (2 viestiä)

fephspihgbs

30.06.2017 klo 20.20 6 tykkää tästä

Kauppa joka luottaa Nintendon pelastusvoimaan jopa enemmän kuin Nintendo.

Ja toiset toivovat että iso N menisi nurin. Jos menee niin sitten menee ilmeisesti kasa pelikauppojakin
lainaa
walbur

01.07.2017 klo 10.01 5 tykkää tästä

Pelikaupathan (digitaalisia lukuunottamatta) ovat aivan pystyyn kuolleita, mutta silti on aika jännä että firma pistää lähes koko taloutensa yhden konsolin varaan.

Toiseksi on varsin mielenkiintoista, että briteissä ei ihmiset tunnu saavat Swich:jä käsiinsä, mutta muualla maailmassa nuo pölyttyvät kauppojen hyllyille. Ei kyse siis ole mistään menekistä tai suosiosta vaan supply chain failuresta UK kohdalla.
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova