Tuorein sisältö

Counter-Strike-vedonlyöntipomot selvisivät oikeudesta kuivin jalon uhkasakosta huolimatta

09.09.2017 klo 11.00 | Luettu: 1639 kertaa | Teksti: Markus Mesiä


YouTubesta tutut Trevor ”TmarTn” Martin (kuvassa) ja Thomas ”Syndicate” Cassell onnistuivat väistämään sakot ja rangaistukset Yhdysvaltojen oikeuslaitoksessa. Kaksikkoa syytettiin vedonlyöntisivustonsa sopimattomasta mainostamisesta.

Martinin ja Cassellin toiminnassa herätti närää näiden CSGOLoto.com-sivuston mainostaminen, jonka he omistivat. Omistussuhteesta ei kuitenkaan hiiskuttu missään vaiheessa mitään. Kaksikko mainosti sivustoa ja maksoi muille YouTube-vaikuttajille samasta työstä. Ainoa ehto oli siinä, että mitään kielteistä ei saanut sanoa.

CSGOLoto.com tarjosi mahdollisuuden lyödä vetoa Counter-Strike: Global Offensiven skineillä, joilla on rahallista arvoa.

Asia paljastui viime vuoden kesällä, jolloin netti kauniisti muotoiltuna suivaantui puuhastelusta. Tekijät nöyrtyivät samalla pyytämään toimintaa anteeksikin.

Yhdysvaltojen oikeuslaitos FTC otti aikansa asiaan perehtymisessä ennen kuin julistivat viimein tuomionsa.

Oikeuslaitos päätyi kaikessa viisaudessaan toteamaan, että kaksikon ei tarvitse myöntää laittomuutta tai mitään muutakaan. Toiminnan hyväksyttävyydestä ei sen sijaan ole pulinoitavaa. Vastaisuudessa samaisesta toiminnasta napsahtaa yli 40 000 dollarin sakot per rike.

”FTC:n tehtävä ei ole rangaista tai olla ankara laitos. Olemme täällä valistaaksemme käyttäjiä uusien markkina-alojen suhteen.”

”Kuluttajien täytyy tietää kun sosiaalisen median vaikuttajalle maksetaan tai hänellä on suora yhteys mainostettavaan tuotteeseen.”

Kyseessä ei ole ensimmäinen vastaavanlainen tapaus. FIFA Ultimate Team -kolikoilla vedonlyöntiä pyörittänyt Craig ”Nepenthez” Douglas sai alkuvuodesta noin 100 000 euron sakot.

Asiasta uutisoi Eurogamer.

V2.fi | Markus Mesiä
< Rakastettu valkoinen... Lauantai-illan kevye... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova