Tuorein sisältö

PUBG-tekijät raivostuivat klooniviritelmästä: ''Tämä ei tunnu oikealta''

23.09.2017 klo 17.00 | Luettu: 12784 kertaa | Teksti: Markus Mesiä


Epic Games ilmoitti taannoin tuovansa Fortnite-teokseensa uuden jättitilan, jonka perusidea on kovasti Battle Royalea muistuttava aina nimeään myöten. Jostain kumman syystä erään toisen samanlaiseen ideaan luottavan pelin tekijät eivät ole järin onnellisia uutisesta.

Noin suunnilleen universumin suurimmaksi jutuksi nousseen PlayerUnknown's Battlegroundsin tekijät ilmaisivat pettymyksensä ja ärtymyksensä tiedotteessa, kertoo Kotaku.

”Meillä on ollut suhde Epic Gamesiin PUGB:n kehitystyön ajan Unreal Engine 4:n takia, sillä käytämme heidän moottoria. Nyt kun olemme kuunnelleet kasvavaa palautemäärää ja kokeilleet peliä itsekin, olemme huolissamme siitä että Fortnite yrittää kopioida PUBG-kokemuksen”, totesi Bluehole-studion varajohtaja Chang Han Kim.

”Olemme myös huomanneet, että Epic Games viittaa PUBG:iin mainostaessaan Fortniteä yhteisössään ja mediassa. Emme ole ikinä keskustelleet tästä heidän kanssaan ja tämä ei tunnu oikealta.”

Kimin vihjaus mediaan liittynee Epic Gamesin taiteellisen johtajan Donald Mustardin puheisiin. Mustard puhui Fortnitessä PlayStation Blogissa.

”Rakastamme Battle Royaleen pohjautuvia pelejä – kuten PUBG:ia – ja ajattelimme Fortniten olevan erinomainen pohja meidän omalle versiolle.”

Kim lopetti oman tiedotteensa toteamalla Blueholen pohtivan mahdollisia jatkotoimenpiteitä.

Studioiden välinen skisma liittyy lopulta sangen yksinkertaiseen kysymykseen: voiko yksittäinen yhtiö omistaa kokonaisen peligenren?

V2.fi | Markus Mesiä
< Ei enää lykkäyksiä! ... Yön kevyt peliaihein... >

Keskustelut (9 viestiä)

hablaaja

23.09.2017 klo 17.06 16 tykkää tästä

Aivan turha sällin kitistä ja kilpailu tekee hyvää.
lainaa
JustSaying

23.09.2017 klo 17.10 20 tykkää tästä

PUBG ei todellakaan ollut ensimmäinen Battle Royale-pelimuodolla varustettu peli
lainaa
mestarirotu

Rekisteröitynyt 17.06.2014

23.09.2017 klo 17.23 2 tykkää tästä

Joo ja pelaajakunta ei vai ole yhtään raivoissaan siitä että tuodaan mikromaksuja Early Access -peliin? :D Puhumattakaan siitä kuinka huonosti optimoitu kyseinen tekele on. Stream-snipe bänni kohu yms.. Jos asiakkaita kohdellaa näin niin sietääkin saada paskaa niskaan :)
lainaa
vngiphfhip

23.09.2017 klo 19.47

Ei kai tässä ole mitään muuta ongelmaa kuin Epicin toteamus että "Rakastamme PUBGia joten teimme liki identtisen versiomme pelistä"

"Alkuperäinen" jää yleensä menestyneimmäksi mutta onhan tässä riski että pienet puljut käyttävät Unrealia/Unityä/tms nousevan pelin tekemiseen ja tämän nähtyään isäntästudio vain tekee saman pelin paremmilla resursseillaan. Loppuu aika nopeaan pienten yrittäjien into kehitellä konsepteja kun isompi vetää välistä. Jää lähinnä CV-meriitiksi jolla voi yrittää päästä isompaan firmaan.

Toki Fortniten graafinen tyyli on niin paska että en usko sen tässä tapauksessa PUBGia uhkaavan
lainaa
vedä_henkeä

23.09.2017 klo 22.41

vngiphfhip kirjoitti:

Toki Fortniten graafinen tyyli on niin paska että en usko sen tässä tapauksessa PUBGia uhkaavan

Yhdellä pelimuodollaan? No ei varmasti uhkaa
lainaa
Hypocrisy

24.09.2017 klo 17.56 3 tykkää tästä

Vittu, mun kissalla on varmaan munuaisongelma, harmillista saatana :( Mä kävin myös paskalla tänään.
lainaa
Hypocrisy

24.09.2017 klo 17.58

I love my fucking cat.
lainaa
moab

24.09.2017 klo 19.38 1 tykkää tästä

Niin koska pubg ei ole alunperin yksi lukuisista ARMAn custom pelimuodoista? Säälittävää itkeä tuollaisesta, he eivät luoneet itse mitään originaalia.
lainaa
manu

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

28.09.2017 klo 15.44 1 tykkää tästä

moab kirjoitti:
Niin koska pubg ei ole alunperin yksi lukuisista ARMAn custom pelimuodoista? Säälittävää itkeä tuollaisesta, he eivät luoneet itse mitään originaalia.


Sama mieshän sen ARMAankin teki? Vai olenko erehtynyt...
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova