Tuorein sisältö

Nettivihaajien touhuille stoppi - Steam muokkaa käyttäjäarviointien näkymistä

21.09.2017 klo 22.00 | Luettu: 3983 kertaa | Teksti: Markus Mesiä


Valve on päättänyt uudistaa Steamin käyttäjäarvioinnit uuteen uskoon. Tarkoituksena on vähentää niin sanottua ”review bombingia”.

Termillä tarkoitetaan tilannetta, jossa pelaajajoukko lyttää peliä muista syistä kuin itse pelistä johtuvista ongelmista. Tuorein tapaus on Firewatch, joka sai kuravellit niskaan, kun studiopomo suivaantui kohussa velloneelle Felix ”PewDiePie” Kjellbergille. Tekijät saivat palautteena melkoisen arvosteluryöpyn.

Steam avaa pitkässä blogitekstissä uudistusten tarvetta. Käyttäjäarviointeja ei haluttu lähteä rukkaamaan liiaksi, sillä sen pelättiin muuttavan systeemin luotettavuutta. Sen sijaan käyttäjille annetaan vastaisuudessa mahdollisuus katsoa arvioiden edistymistä diagrammisysteemillä. Sen uskotaan näyttävän kuluttajalle ajankohta ja syy arvosanojen heittelyille.

Alla olevasta kuvasta voi esimerkiksi tarkastaa Firewatchin tilanteen. Peliä ylistettiin ja kehuttiin suuresti ennen syyskuun 11. päivänä alkanutta arviopommitusta. Sen jälkeen palaute on ollut huomattavasti aiempaa negatiivisempaa.

V2.fi | Markus Mesiä
< Epic Gamesin PUBG-he... Jättikourien rakasta... >

Keskustelut (2 viestiä)

jospa

22.09.2017 klo 13.24

Luulen kyllä itse että muutoksen syynä oli Dota 2 -pelin saamat negatiiviset arvostelut HL3 uutisen johdosta...
lainaa
hibosfnoinh

22.09.2017 klo 16.43

Jos arvosteluja lukee muuta kuin lol-tarkoituksessa niin hän tekee asian väärin. Onneksi ei sentään aleta sensuroimaan
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova