Tuorein sisältö

Grail Quest toi valoa ja vauhtia turkulaiseen pelisyksyyn

25.10.2017 klo 17.00 | Luettu: 1895 kertaa | Teksti: Jukka O. KauppinenTurku ei ole juuri lanittajia hellinyt, sillä tiettävästi edelliset isot lanipelijuhlat järjestettiin wanhassa pääkaupungissa yli 10 vuotta sitten. Viime viikonloppuna se kuitenkin korjaantui kerralla, kiitos Grail Quest –tapahtuman.

Tapahtuma oli virkistävä sekoitus elektronista urheilua, klassista lanittelua ja kaikennäköistä puuhaamista. eSports-mätöt järjestettiin Suomen elektronisen urheilun liiton, SEULin, avulla ja viralliset eSM-ottelut mittelöitiin peleissä Dota 2, League of Legends, NHL, FIFA, Tekken 7 ja Stepmania. Lisäksi paikan päällä pelattiin kaikkea mahdollista muutakin, kuka kaverien kanssa lähiverkossa, kuka isommassa verkossa.


Grailin anti oli kuitenkin paljon pelkkää e-pelaamista laajempi. Tapahtumaan oli kutsuttu ja houkuteltu kattava kirjo paikallisia toimijoita pelaamisen ja yhteisen puuhaamisen joka kantilta. Pelitarvikekauppojen lisäksi paikalla olikin kaikenlaisia yhteisöjä ja toimijoita, jotka toivat omaa väriään meininkiin. Toiset kiisivät ajamaan Project Cars 2 –pohjaisella autosimulaattorilla tai huvittelivat Anki Overdrive –digiautoradalla, toisten nauttiessa monipuolisesta lauta- ja roolipelien valikoimasta. Pelejä sai myös lainata mukaansa omalla pöytäpaikalla tai kahvilan taikka baarin pöydällä pelattavaksi. Figupelaamistakin esiteltiin ja peluutettiin oikein mukavan näkyvästi. Ja jos jano yllätti, niin pelaajat saattoivat astella K18-baariin ja katsella muun muassa Overwatch-turnauksia tuoppinsa kera.

Grail Questissä tuotiinkin hienosti yhteen monenlaisia tahoja yhteiseen suureen pelaamisen juhlaan, jossa huomioitiin myös Gatorade Center –areenalle saapuneet lanittajat, päivävieraat ja tv-katsojat. Ohjelmanumerot lavalla, kilpailuottelut ynnä muut juonnettiin hienosti ja asiantuntevasti, mikä toi vahvaa lisäarvoa niistä kiinnostuneille.

Grail Quest Turku 2017 oli uuden eSports-toimija Grail Questin ensimmäinen suuri voimanponnistus tapahtumajärjestäjänä, ja hyvinhän se meni. Meiningissä oli omannäköistä asennetta ja turkulaisten harrastusyhdistysten kutsuminen paikalle toi touhuun vahvaa paikallisväriä. Järjestäjien tähtäimessä on jatkaa ja laajentaa sekä eSports-tapahtumien järjestämistä että kehittää edelleen yrityksen omaa Grail Quest –turnauspalveluaan.

Lisätietoja: https://www.grailquest.fi
Lisätietoja: https://www.grail.gg/V2.fi | Jukka O. Kauppinen
< Animal Crossing vie ... Zelda-kirjan erikois... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova