Tuorein sisältö

Pong täyttää 45 vuotta - juhlista sitä vaikkapa Bluetooth-lippiksellä

30.11.2017 klo 17.09 | Luettu: 734 kertaa | Teksti: Jukka O. Kauppinen


Aika vyöryy vääjäämättä eteenpäin ja niinpä on kulunut tasan 45 vuotta siitä historiallisesta hetkestä, kun nykyaikaisen videopeliteollisuuden esi-isä Pong julkaistiin. Eipä ihme, että Atari-yhtiön nykyinen versio on päättänyt tuottaa yhtä jos toistakin krääsää "virallisen" #PongDay-juhlan kunniaksi.

Vähän isompien härpäkkeiden ystäville julkaistaan oikein Pong-pöytä. Kyllä vain, Table Pong on täysikokoinen kahvittelupöytä, johon on upotettu digitaalinen Pong-peli, kaiuttimet peliääniä ja musiikin suoratoistoa varten, neljä USB-pistoketta laitteiden lataamiseen ja jopa digitaalinen kello. Nyt iäkkäämpikin fani erottaa kellonajan, kun se heijastuu silmiin pöydän kokoisena. Pongittelu itsessään sujuu sekä yksin että kaksin, ja pelaajat istuvat vastakkain.

Melkoinen värkki ja luulen, että sen sijoittamisesta olohuoneen kunniapaikalle saa neuvotella parikin kertaa hallituksen kanssa. Hintaa ei vielä kerrota, mutta tilaaminen onnistuu "vuoden 2018 alkupuolella."Vähän pienemmällä kulungilla pääsee, kun tyytyy Atarin Speakerhat-kajarilippikseen. Bluetooth-yhteydellä, pikku kaiuttimilla ja mikrofonilla varustettu lippis on selvästi seuraavan sukupolven päähine, sillä sen äänitekniikat sisältävät monta buzzwordiä, kuten V 4.1 CSR/Qualcomm cVc:n Advanced Audio Distribution Profile (A2DP), Audio/Video Remote Control (AVRCP v1.4) ja Headset Profile (HSP v1.2). Kaikkea sitä Atari-logon alle mahtuukin, mutta ainakin puheluista ja musiikista nauttiminen onnistuu tyylillä. Ainoa kysymys on: saako volat niin kovalle, että myös kaveri kuulee eli onko lippiksestä koko possen musavehkeeksi?

Hintaakin on vain 139,99 taalaa. Lippikset rantautunevat ennen joulua Eurooppaankin, jolloin voimme jännätä miten korkealle suomihinta nousee.

Sivuhuomiona vielä, että huomasittekos äskeisessä Blade Runner 2049 -elokuvassa huikean Atari-viittauksen? Minä ainakin huomasin. Atari Spearerhatista onkin myös oma Blade Runner -versionsa Katakana-logon kera.Atarin tiimoilta on julkaistu/julkaistaan myös uusia tv-pelikoneita ynnä muuta krääsää. Pakko myöntää, että hyvin on tuotteistaminen sujunut. Siitä huolimatta: onnea Pongille, kyllä hänen kanssaan on jokunen kiva hetki vietetty, jopa Suomen Pelimuseossa.

Lisätietoja: https://www.atarilife.com

Lisätietoja: https://www.tablepongproject.com

V2.fi | Jukka O. Kauppinen
< Star Wars Battlefron... Japanissa palkittiin... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti

86284

Tampere Film Festival 6th-10th March 2019
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova