Tuorein sisältö

Videohaastattelussa Frozenbyte ja Nine Parchments - tie Trineistä Has-Been Heroesiin

06.12.2017 klo 12.00 | Luettu: 2295 kertaa | Teksti: Jukka O. Kauppinen


Helsinkiläinen Frozenbyte-pelistudio on tehnyt 16 toimintavuotensa aikana monia mainioita pelejä. Firma tunnetaan erityisesti Trine-sarjastaan, ja sen maisemat tulevat tutuiksi myös ihka uudessa Nine Parchmentissä. Fysiikkapuzzlejen sijaan Trinejen maailmassa seikkaillaan nyt visuaalisesti herkullisen moninpelattavan fantasiaräiskinnän merkeissä.

Frozenbyten toimitusjohtaja ja pelisuunnittelija Lauri Hyvärinen kertoo oheisessa haastattelussamme niin firmasta ja sen peleistä, studion omasta peliteknologiasta ja viimeisimmän Has-Been Heroesin meiningeistä. Pelihän muun muassa sai äsken massiivisen ilmaisen päivityksen, joka toi siihen lisää sisältöä enemmän kuin monessa täysihintaisessa pelissä nykyään löytyy.

"Se laajennus paisui kuin pullataikina. Lopulta siinä tuli 200 tuntia uutta pelattavaa ilmaiseksi. Kaiken kaikkiaan tosi faneille pelattavaa löytyy jo 500 tuntia. Se on jo ihan hyvä hinta-laatu-suhde viihteelle", Hyvärinen kuittaa.

Mutta mistäs Nine Parchments sitten saikaan alkunsa?

"Trine 3:n jälkeen suunnitelmat olivat avoimet. Ajatus oli jatkaa Trine 3:n parissa, mutta onnistuimme suututtamaan sekä pelaajat että lehdet, joten meillä ei ollut enää sitä mahdollisuutta. Piti keksiä nopeasti jengille tekemistä. Suuri osa läksi tekemään Shadwenia, pieni tiimi Parchmentsia."

Peli sijoittui Trine-maailmaan tavallaan puolivahingossa, sillä tuttu pelimoottori ja kehityksen alussa käytetyt materiaalit lainattiin Trineistä. Siinä samalla mukaan heitettiin myös viittauksia ja Trine-maailman omia vitsejä. Niinpä vaikka peli lopulta seisookin komeasti omilla jaloillaan ja on pelattavuudeltaan jotain aivan muuta, niin se toimii myös oivallisena jatkeena Trinejen maailmalle.

Hyvärinen itse kuvailee Nine Parchmentsia taikakohelluspeliksi, joka onkin oikein hyvä termi. Taikoja, moninpeliä, kaaosta, kohellusta ja hassuilua. Sitä kaikkea se on.

Tämä on ensimmäinen osa Nine Parchments -videosarjaa. Jutun painopiste on Frozenbytessä laajemmalla skaalalla. Peliin itseensä sukelletaan syvemmin seuraavissa osissa.

Checkpoint TV esittää: Nine Parchments

© 2017 Mediapalvelut
Yhteistyössä: V2.fi


V2.fi | Jukka O. Kauppinen
< Suomi 100 -peliuutin... Suomi 100 -peliuutin... >

Keskustelut (2 viestiä)

make

06.12.2017 klo 12.23

Itselle on Trine-fanina täysin käsittämätön tuo Trine 3:sta noussut itku ja parku. Pelasin PS4:lla Trine 3:n läpi keräten pelistä jokaikisen kerättävät asian ja koluten kenttien jokaisen nurkan. Nyt pelistä suoritettu 100% ja saatu Platinum trophy. Nautin joka hetkestä pelin parissa. Sen sijaan Trine 3:n jälkeen tulleet pelit eivät ole millään asteella oikein innostaneet.
lainaa
awryj

06.12.2017 klo 13.21

Itsekin olisin toivonut jatkoa Trine-sarjalle, mutta ymmärrän kyllä pelaajien itkun kolmannen osan kohdalla. Missään ei kerrottu että peliin olisi tarkotus tulla vielä jatkoa ja kun peli päättyy cliffhangeriin, tulee siinä helposti petetty olo. Mutta ehkä vielä joku päivä jatkoa seuraa.
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova