Tuorein sisältö

Lisää kapuloita Star Citizenin rattaisiin - oikeusjuttukärhämää Crytekin kanssa

15.12.2017 klo 11.00 | Luettu: 2317 kertaa | Teksti: Manu Pärssinen


Star Citizen poukkoilee haasteesta toiseen. Polygon uutisoi, että Crytek on nyt haastanut Star Citizen -pelejä tekevät pelistudiot oikeuteen CryEnginen luvattomasta käytöstä. Jos asiaa lähdetään vatvomaan oikeudessa, tekee se jo myöhästyneen pelin/pelien elämästä entistäkin hankalampaa.

Viime jolukuussa CIG (Cloud Imperium Games) ja RSI (Roberts Space Industries) sanoivat lopettavansa CryEngine 3:n käytön ja siirtyvänsä Amazonin Lumberyard -pelimoottoriin. Crytekin mukaan firmojen mainosmateriaaleista kät kuitenkin ilmi, että ainakin osittain CryEngine 3 on käytössä. Oma mutkansa on sitten vielä se, että Lumberyardikin perustuu CryEngineen.

Crytekin mukaan sopimusrikkomuksia on tehty monellakin tavalla, mutta vastapuoli väittää, että koko oikeusjuttu on aivan perusteeton. "CIG ei ole käyttänyt CryEngineä pitkään aikaan, koska vaihdoimme Lumberyardiin. Tällä oikeusjutulla ei ole pohjaa ja aiomme puolustautua väkevästi."

V2.fi | Manu Pärssinen
< Microsoft kutsuu Xbo... PlayStation-pukki on... >

Keskustelut (1 viestiä)

Tähtikansalainen

18.03.2018 klo 05.05 3 tykkää tästä

Aiotteko tehdä päivitystä uutiseen, kun oikeusjuttu on käsitelty tai jo aiemmin?

Sekä Crytek että CIG ovat lähettäneet argumentteja puolesta ja vastaan, mutta CIG oli se osapuoli, joka näytti toteen yhtiöiden välisen sopimuksen kokonaisudessaan. Sopimusta luettuaan jopa Youtubessa videoita tekevät lakimiehetkin ihmettelivät tapausta, sillä Crytekin väitteissä ei ole päätä eikä häntää. Lisäksi Crytekin "hoputus" tapauksen nopeampaan käsittelyyn ilman, että tuomari on edes antanut lausuntoa siitä, mitkä väitteet etenevät oikeudessa kertoo, että siellä ollaan nyt kyllä nopean joukkorahoituksen sadonkorjuun toivossa. (Crytekin taloudellisen tilanteen huomioiden.) Voi tosiaan olla, että Crytek tulee voittamaan ainakin joltain osin, mutta se on erittäin epätodennäköistä.
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova