Tuorein sisältö

Deus Exästä ja Tomb Raiderista tuttu firma on hylkäämässä yksinpelit: ''Voimme tarjota ikimuistoista ja vaikuttavaa sisältöä''

16.12.2017 klo 17.00 | Luettu: 2106 kertaa | Teksti: Markus Mesiä


Tomb Raider -rebootin ja Deus Ex -sarjan pohjalta parhaiten tunnettu Eidos-Montreal on ottanut uuden suunnan. Studio kertoi tiedotteessaan keskittyvänsä vastaisuudessa tarinavetoisten yksinpelien sijasta verkkopelaamiseen.

Studion johtaja David Anfossi kertoi yhtiön haluavan tarjota innovatiivisia ja kiinnostavia projekteja kaikkialla.

”Haluamme Eidos-Montrealissa luoda innovatiivisia ja innostavia kokemuksia pelaajille kaikkialla. Aiomme sen vuoksi panostaa entistä enemmän verkkopelikokemukseen, jotta voimme tarjota ikimuistoista ja vaikuttavaa sisältöä. Verkkopelien luontaisen interaktiivisuuden vuoksi universumimme voivat tehdä näin nyt ja tulevaisuudessa. Perustame uusia tiimejä ja kehittäme uusia työkaluja saavuttaaksemme tavoitteemme tulevaisuudessa.”

Siirtymä on hurja, sillä yhtiön edellinen teos Deus Ex: Mankind Divided on vahvasti yksinpelipainotteinen. Muutos ei tosin välttämättä yllätä, sillä studio ilmoitti jo taannoin yhdistävänsä voimansa Marvelin kanssa. Luvassa on mitä ilmeisimmin Avengers-aiheisia pelejä.

V2.fi | Markus Mesiä
< PlayerUnknown's Batt... Pokémon GO sai uuden... >

Keskustelut (11 viestiä)

fnwinthgn

16.12.2017 klo 19.46 7 tykkää tästä

Ihan kuin Eidos olisi ollut jotenkin relevantti viimevuosina. Tämä on vain Konami-tyyppinen viimeinen ilmoitus jonka jälkeen pachinko
Liimaletti

16.12.2017 klo 21.16 7 tykkää tästä

"Innovatiivisia", LOL! Niin vissiin. Sitä samaa paskaa sieltä tulee, millä yritetään rahastaa pelikansaa mahdollisimman vähällä vaivalla. Mitään uutta ei taatusti uskalleta kokeilla, koska se saattaa epäonnistuessaan kaataa koko studion. Joten ei kannattaisi mistään "innovaatiosta" puhua.

Juuri samankaltaisia ilmoituksia kuin WoW:n aloittaman MMO buumin aikaan, kun se oma MMO peli ei kannattanutkaan kk-maksullisena niin sitten se muutettiin F2P-muotoon. Tosin, osa saikin sillä tavalla sitten jonkinlaista menestystä, mutta niin moni myös katosi täysin unholaan.
kukkakeppi

16.12.2017 klo 21.59 8 tykkää tästä

isoin syy varmasti on että saa helpot rahat pelaajilta.
awryj

16.12.2017 klo 22.33 6 tykkää tästä

Luulin että Crystal Dynamics oli Tomb Raiderin rebootista tunnettu.
jaska233

17.12.2017 klo 02.34 3 tykkää tästä

Tulee mieleen ihan viime sukupolvi kun Gears of War ja Codi nousivat suureen suosioon.Sen jälkeen lukuisat studiot ja julkaisijat yrittivät kopioida niiden menestystä huonolla menestyksellä.Näissä verkkopeleissä tulee käymään samalla tavalla.Pelien yleisö on kuitenkin rajallinen kuten on myös sen ajan ja rahan käyttö.Tänäkin vuonna on nähty monta verkkopeliä jotka ovat flopanneet.Square Enix joka omistaa Eidos Montrealin on ollut jo pitkään tyytymätön tarinavetoisten yksinpelien myyntilukuihin.Sen takia he luopuivat Hitmanista.

Square Enix tulee jatkossa keskittymään enenmän pelkästään pachinkoon ja mobiiliin.En usko että verkkopelit tuovat heille sellaista menestystä mitä yhtiö toivoo.Verkkopeli genressä on todella paljon kilpailua.Eidos Montreal on uusi tulokas tuossa genressä jolle tulee olemaan hyvin vaikeaa saada pelaaja massat siirtymään heidän peliinsä.
Haba

17.12.2017 klo 10.06 1 tykkää tästä

Pelkkää pelifirman ahneutta,suurin syy on päästä pelaajien taskuille louhimaan mikromaksuja ja asettamaan verkkopelaajat eriarvoiseen asemaan.
fnaoiehfnevn

17.12.2017 klo 11.59 5 tykkää tästä

EA:n lootboxjutska oli kyllä ikimuistoinen. Samoin horse armor. On-disc DLC. Season pass johon ei sisältynytkään kaikki. Tarinanloppu DLC. 60epeli+220eDLC.
LEKAlla

Rekisteröitynyt 19.10.2016

17.12.2017 klo 15.25 8 tykkää tästä

Taitaa Sony olla enää ainoa isompi tekijä ketä panostaa tarinankerrontaan ja yksinpeliin. Suuri valttikortti heille siis.
PirunNilkki

17.12.2017 klo 17.21 4 tykkää tästä

LEKAlla kirjoitti:
ketä
Haista paska.
Kille

17.12.2017 klo 18.28 2 tykkää tästä

Taitaa Crystal Dynamics olla vetovastuussa Tomb Raider -sarjan yksinpelistä. Eidos Motreal teki ensimmäiseen Tomb Raider (2013) -peliin moninpelin, joka ei ollut kovinkaan kummoinen.

Toivottavasti jatkavat silti Deus Ex -sarjan parissa ja nimenomaan tarinavetoisena, sillä itse olen nauttinut peleistä pirusti. Harmi, ettei DE:MD:n budjetti ja myyntiluvut tainneet kohdata kovinkaan positiivisesti.
Yazu

19.12.2017 klo 01.24

Uutinen tarkoittaa sitä ettei Deus ex ja Thief sarjaa tulla jatkamaan nykyisessä studiossa ja tulevat keskittymään vaan moninpeliin. Sarjoja saatetaan tehdä toisella studiolla kuten Tomb raider. Eidos-Montreal on Square enix alainen.

Kirjoita kommentti

48639

www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova