Tuorein sisältö

Pelejä jamitetaan globaalisti jo kymmenettä kertaa - juhlavuonna myös erikoistempauksia

18.12.2017 klo 11.12 | Luettu: 1210 kertaa | Teksti: Manu Pärssinen


Finnish Game Jam, #FGJX, juhlistaa 26.-28.1.2018 Global Game Jamin pyöreitä vuosia järjestämällä ympäri maata pelinkehitystapahtumia ja kannustaen juhlavuonna myös monenlaisiin erikoisempiin tempauksiin. Tapahtumaan voi osallistua yli 20 paikassa Helsingistä Rovaniemelle - mukaan odotetaan lähes tuhatta harrastajaa ja ammattilaista. Maailman mittakaavassa osallistujia on kymmeniä tuhansia, ja viikonlopun aikana syntyy useita tuhansia uusia pelejä.

Monille paikkakunnille pelijamit ovat elintärkeitä. FGJ Lahden pääjärjestäjä Joonas Muhonen toteaa, että jamit ovat erinomaisia kohtaamispaikkoja alasta kiinnostuneille erityisesti niissä kaupungeissa, joissa ei vielä ole montaa peliyritystä tai alan koulutusta. “Tammikuun jameissa tuntee olevansa osana isompaa pelialan perhettä ja se voi hyvinkin houkutella tyyppejä mukaan”, jatkaa Muhonen.

Kaikki jamisaitit ovat Suomessa omanlaisiaan, ja joukosta löytyy myös erikoisuuksia. Helsingissä on kaksi ei-digitaalista pelijamipaikkaa: Playmore Games toivottaa lautapelien tekijät toimistolleen jammailemaan, ja larppiharrastaja Joanna Österman järjestää Töölön kirjastossa ensimmäistä kertaa GGJ:n historiassa larppeihin keskittyvän pelijamin. Myös uusia teknologioita hyödynnetään. Tampereella Leonidas johdattaa osallistujat virtuaalitodellisuuden saloihin, kun taas Kuopiossa on jälleen käytössä monenlaista terveysteknologiaa.

Kaikki pelinkehityksestä kiinnostuneet ovat tervetulleita osallistumaan, joskin yksittäisillä paikoilla voi olla rajoituksia. Global Game Jamilla on 18 vuoden ikäraja, mutta myös alaikäiset ovat tervetulleita osallistumaan huoltajansa seurassa jamisaitista riippuen. Ilmoittautuminen on käynnissä 21.1. klo 23:59 asti. Kaikkien tapahtumapaikkojen osallistujamäärä on rajallinen, joten mukaan haluavien kannattaa ilmoittautua mahdollisimman nopeasti.

Lisätietoa ja ilmoittautuminen osoitteessa finnishgamejam.com/fgjx.

V2.fi | Manu Pärssinen
< ARMS lyö uuden sotur... Sega esti kulttiklas... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova