Tuorein sisältö

Seuraava konsolisukupolvi nojaa nettijakeluun

20.03.2008 klo 13.03 | Luettu: 7192 kertaa | Teksti: Matti Lintula


Viimeisen vuoden aikana ja viimeisimmillä CES-messuilla sekä Sony että Microsoft ovat olleet vahvasti esittelemässä omaa tulevaisuuttaan median verkkojakelun ykkösnimenä. Australialaisen teleoperaattori Telstran edustaja vannoo, että tulevaisuus ei ole Blu-ray-levyn vaan Blu-ray-tasoisen median verkkojakelun juhlaa. Jatkossa pelit ja elokuvat tullaan jakamaan kuluttajille digitaalisesti.

Tulevan konsolisukupolven ensi askeleita tullaan Smarthouse-julkaisun mukaan näkemään jo vuonna 2009 tai 2010. Digitaalisen median jakelukanavana tulevat toimimaan internetin lisäksi medianjakelupisteet esimerkiksi kauppakeskusten yhteydessä.

Telstran kuluttajamarkkinoinnista vastaava David Moffett kehuu formaattikiistan hävinneen Toshiban hyötyvän HD-DVD:n tappiosta pitkällä tähtäimellä. Yhtiö panostaa nyt suurten NAND-muistien kehittämiseen kännyköihin ja Moffettin mukaan juuri mobiililaitteet toimivat tulevaisuudessa yhtenä median siirtovälineenä.

Linkki: Smarthouse

V2.fi | Matti Lintula
< Race Driver GRID -tr... Räppäri käskee vaiht... >

Keskustelut (10 viestiä)

TheTXM

Rekisteröitynyt 11.10.2007

20.03.2008 klo 13.54

Siitä vaan mutta minä ainakin haluan omistaa pelit fyysisesti enkä minään virtuaalisena.

Vaikka peli joskus hajoaisi jäisi siitä silti vielä kotelo jonka voisi vaikka laittaa kirjahyllyyn esille jos siis oisi hienot kotelot.

Laskeeko tuo sitten pelien hintaa kun ei tarvitse koteloita enää tehdä?
Mitenkäs sitten mahdollistaako tuo nyt pelien saamisen myös muilta markkinoilta esim Aasiasta?
lainaa
Icchan

20.03.2008 klo 14.00

Toiminee kun joka hepulla on 100MB nettiyhteys kotona jolal menee silti se 6 tuntia ladata 50-100Gt pelilevyt konsolin 10 teratavun kokoiselle kiintolevylle...
lainaa
Protec

Rekisteröitynyt 26.09.2007

20.03.2008 klo 14.02

Mitä jos kaikki pelit ostetaan tulevaisuudessa netistä? Miten käy pelikauppojen? Tuhansia myyjiä ympäri maailman jää työttömäksi. Ja itse mielelläni omistan pelini fyysisessä muodossa. Haluan lukea ohjekirjoja, takakansia, ihailla mukana mahdollisesti tulevaa taidekirjasta. Mutta olisi se pelivalmistajille tietty hyvä juttu, saadaan enempi voittoa pelistä, ja saataisiin käytettyjen pelien myynti nolliin. Voin kuvitella kun firmojen päättäjät säätävät nanopukunsa moodiin: Maximum Profit
lainaa
naarmulevyssä

20.03.2008 klo 14.17

Muistakaa, jurpot, että teistä lähes joka toinen vahtii niitä "fyysisiä" pelejänne tuskan hiki otsassa, ettei vain tule levyyn naarmuja, tai koteloon sormenjälkiä, kyttäilee markkinoita, onko pelin hinta nousussa vai laskussa, sekä tuskan hiki otsassa yrittää myydä pois huonoa peliä ... ladattava peli on täysin tuhoutumaton, siitä ei ole minkäänlaista huolta, sitä ei voi myydä eteenpäin, niin ei tarvitse miettiä mitään ja pelin voi tarvittaessa poistaa konsolilta ja ladata uudelleen.
lainaa
zeroic

Moderaattori

Rekisteröitynyt 10.04.2007

20.03.2008 klo 14.33

Digitaalisessa jakelussa poistuu juuri tämä HD-DVD/Blu-ray-kiistan aiheuttama usean (ja väistämättä vanhenevan) formaatin ongelma. Fyysisillä tallennusvälineillä on aina joku kokorajoitus, joka tulee pelintekijöillä harvinaisen nopeasti vastaan.

Digijakelussa kattorajaa ei ole ja uusia kiintolevyjä voi periaatteessa pultata konsoliin kiinni sitä mukaa kun tavaraa netistä hakee.

Toisekseen tuo digitaalinen jakelu on testattavissa ihan tälläkin hetkellä käytännössä, sillä PSN ja Xbox Live tarjoavat vaikka mitä sisältöä käyttäjien ladattavaksi. Sama systeemi saattaa jatkossa olla vain se vakiokanava pelien ja leffojen jakelulle.
lainaa
pohynnin

Rekisteröitynyt 12.06.2007

20.03.2008 klo 15.45

Tuskinpa nyt kaikkia pakotetaan modeeminopeuksilla lataamaankaan niitä pelejä. Luulisin että pelin käyttöoikeus rekisteröidään netin kautta ja itse pelin voi hommata lataamalla tai hakemalla kaupasta. Jumittukaa last-geniin jos kehityssuunta ei miellytä :D

(ei tarvii kiristää ponnaria)
lainaa
tagman

Rekisteröitynyt 04.11.2007

20.03.2008 klo 17.48

Nettijakelu on liian aikaista vielä ensi sukupolvella. Jos konsoli tukisi vain netistä ladattavia pelejä, niin ei sillä massoja kyllä kovinkaan helposti saavutettaisi.

Ja huolesututtavaa pelkässä nettijakelussa on pelikauppojen ja peliosastojen loppu ja monopoli, koska kaikki alustan pelit saa yhdestä nettikaupasta. Eli ei enää tarjouksia, pelien lainaamista, pelien myymistä/vaihtamista ja pelejä tiskin alta. Nettijakelu on askel tulevaisuuteen, mutta samalla askel taakseppäin.
lainaa
Chemus

Rekisteröitynyt 26.01.2008

20.03.2008 klo 21.12

Minulla taas on X360:n kanssa tilaongelmia. Teki mieleni testimielessä ladata Psychonauts Xbox-originaaleista, mutta eipä ollut kovolla tilaa :S Enkä hitto vie ala sen takia ostamaan MS:n sikahintaista 120GB kovalevyä, kun ykkösboxin pelilevyt maksaa karkkipussin verran.

Kyllä minä lähinnä sen takia suosin fyysistä mediaa, koska sitä voi myydä eteenpäin, tai lähinnä ostaa halvemmalla. On nimittäin harvassa ne pelit, joita olen täysihintaisina ostanut. Sitähän nämä pelitalot yrittävät tällä ilmeisesti karsia...

E: toistelen näemmä väsyneenä muiden huolia käytetyistä peleistä, mutta menköön.
lainaa
Villapuuro

Rekisteröitynyt 02.06.2007

21.03.2008 klo 14.20

No ei nyt siitä ole niin paljoa vaivaa, kun täälä joku lietsosi, että hiki otsassa pitäisi vahtia levyä naarmuilta.. Saa olla aika urpo jos pelinsä onnistuu rikkomaan.. Saa oikeesti peli pyörii jossain lattioille viikkotolkulla, ja ties missä tuolin jalkojen alla.. Nätisti pelit kotelossaan pitää, niin eipä ole huolta niiden hajoamisesta..
Pelit luo muutenkin hyllyssä tosi nostalgisen tunnelman, kun näitä koteloita voi katsoa ja koskeakkin ja muovin voi tuntea sormissansa, eikä vaan joku nimilista monitorilla..

Kuka liittyy kanssani ja usean muunkin kanssa rintamalle viimeiseen pelilevyyn asti o/. Itse ainakin pyrin ostamaan kaikki pelit tulevaisuudessa ihan fyysisessä muodossa, kunnes siitä tulee mahdotonta, vaikka saisikin maksaa sen 5e enemmän.
lainaa
Sir_Rymylys

Rekisteröitynyt 11.04.2007

21.03.2008 klo 16.34

Ok, siitä vaan, mutta siihen loppuu meikäläisen peliharrastus.
lainaa

Kirjoita kommentti




V2.fi Tiktok
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova