Tuorein sisältö

Hurjia huhuja: Microsoft miettii EA-, Valve- ja PUBG-kauppoja, osti PlayFabin

30.01.2018 klo 13.00 | Luettu: 10864 kertaa | Teksti: Manu Pärssinen


IGN kertoo, että peliteollisuudessa liikkuvat 'Microsoftia lähellä olevalta lähteeltä' kuullut huhut, joiden mukaan Microsoft harkitsisi/on harkinnut EA:n, Valven ja PUBG Corpin ostamista.

Ensimmmäinen on todennäköisesti liian kallis (toki on isoja kauppoja viihdeteollisuudessa tehty viime aikoina muutenkin), toinen ei todennäköisesti ole kaupan, joten todennäköisin on kolmas vaihtoehto, jonka kanssa MS tekee yhteistyötä muutenkin. Analyytikon mukaan uutisia saadaan pian.

Jotain on jo osteltukin. Microsoft kertoo blogissaan ostaneensa PlayFab-nimisen yrityksen, joka kehittää pelinkehitystyökaluja peleille, jotka hyödyntävät pilvipalveluita.

Microsoft on jo pitkään hehkuttanut pilven tulemista peleihin isolla rytinällä. Iso askel tulee olemaan Crackdown 3, kunhan se saapuu.


V2.fi | Manu Pärssinen
< Capcom tarjoaa 50 00... Vuosikymmeniä säilyn... >

Keskustelut (9 viestiä)

Murrer

30.01.2018 klo 13.36 13 tykkää tästä

Toivottavasti ei saa mitään noista ostetuiksi.
lainaa
RahhooOn

30.01.2018 klo 13.47 13 tykkää tästä

Toivottavasti Microsoft ostaa nuo kaikki.
lainaa
Joni

30.01.2018 klo 15.22 14 tykkää tästä

Jospa Microsofti tekisi EA:t EA:lle.
lainaa
jopiewgw

30.01.2018 klo 16.49 6 tykkää tästä

Microsoft saisi ostaa EA:n pois.He voisiva jopa ehkä saada jotain järkevää irti monista IP:stä jotka keräävät tällä hetkellä pölyä EA:n holvissa.Sekään ei haittaisi vaikka koko EA ajettaisiin alas.Pelimaailma olisi heti vähän parempi paikka ilman EA:ta.Viimeisen 20 vuoden aikana EA:sta ei ole ollut mitään muuta kun harmia.EA:n kuolema olisi hyvä myös pienille studioille.Se jättäisi tilaa uusille tulokkaille.Microsoft toisin kun EA ei osta niin herkästi pieniä studioita kun EA.Heillä on omat ongelmansa mutta he ovat silti parempi kun EA.

Terv nimimerkki EA:n loppua odotellessa.
lainaa
make

30.01.2018 klo 16.51 6 tykkää tästä

Joni kirjoitti:
Jospa Microsofti tekisi EA:t EA:lle.

koskas ne velat?
lainaa
weiofnvwvigho

30.01.2018 klo 17.10 4 tykkää tästä

Toivottavasti Disney ostaa kaikki nämä neljä
lainaa
Insill

Rekisteröitynyt 11.08.2008

30.01.2018 klo 18.24 1 tykkää tästä

Microsoftilla ei tulisi ongelmia Xboxin yksinoikeuspelien kanssa jos se ostaisi Valven tai EA:n.
lainaa
Voitkotoistaa

30.01.2018 klo 22.28

Insill kirjoitti:
Xboxin yksinoikeuspelien
En ymmärrä.
lainaa
Kille

30.01.2018 klo 23.22 2 tykkää tästä

Polygon taisi arvioida EA:n noin 32 miljardin dollarin arvoiseksi. Samaan syssyyn arvioitiin Microsoftin kassan olevan noin 132 miljardia dollaria. Iso lovihan se olisi, mutta ottaen huomioon EA:n omistamat pelilisenssit (Star Wars, Battlefield mm.) ja muita tehtailemia sarjoja (NHL, NFL, Fifa, Need for Speed mm.), maksaisi se itsensä aika hyvin jossain kohtia takaisin - varsinkin jos pelit ei vängättäisi yksinoikeudeksi Xboxille, kuten ei Minecraftinkaan kanssa käynyt.

Toki sieltä jotain varmasti otettaisiin, mutta Bäfä tekee isoa kauppaa myös Pleikkarilla, ja samoin jenkeissä NFL-sarja on aivan järkyttävän suosittu kuin myös FIFA ympäri maailmaa. Olisi aika jännä veto Mikkikseltä, mutta ei täysin mahdotonkaan, eikä bisneksin ajateltuna loppujen lopuksi järkeväkään ja sitähän tuo kuitenkin on. Se on sitten eri asia, kun kulut on katettu, mutta esimerkiksi Minecraftista ennen yksinoikeustamista saisi tehdä aika monta miestyövuotta duunia, että kahden ja puolen miljardin dollarin kaupasta jäisi voitolle pelkästään Mikkiksen koneilla.

Valvekaan ei olisi huono, jos miettii pelillisesti. Hyviä pelejä mutta vähän, eikä firma osaa laskea kolmeen, mutta ehkä sieltä jotain tulisi. Valvella myös lisenssit kohdillaan pariin aika pirun suosittuun peliin tällä hetkellä (Dota, Counter Strike, Team Fortress, Garry's mod) ja tietty ne legendaariset yksinpelit (Portal, Half Life) sekä ei pidä unohtaa Left for Deadia ja Day of Defeatea esimerkiksi, vaikka nekin tuntuvat olevan toistaiseksi telakalla. Sekä tulossa oleva Artifact, kun tällä hetkellä korttipelit tuntuvat olevan myös suosittuja.

PUBG nyt on PUBG, eikä siitä sen enempää.

Jotain kovaa kauppaa siellä varmasti viritellään, koska vaikka kuinka olen pitänyt lähes kaikista konsoliyksinoikeuspeleistä, joita pelaan myös PC:llä. On määrä silti liian pieni. Sea of Thieves on myös aivan loistava.
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova