Tuorein sisältö

Pelikopteri 29 - reissumiesten elämysmatkailua Tankfestissä ja sotamuseoissa

17.02.2018 klo 12.00 | Luettu: 1886 kertaa | Teksti: Jukka O. Kauppinen


Pelikopteri lepattaa jälleen pitkän tauon jälkeen - mutta nyt meno on aivan erilaista. Kaksikkomme Jukka O. Kauppinen ja Miikka Lehtonen näet ovat viihtyneet tien päällä ja palaavat nyt kauniiden muistojensa pariin. Millaista on viettää juhannusta Englannin maaseudulla maailman parhaassa panssarimuseossa? Miten sujuu kesäinen roadtrip Atlantin rannalle, Norjan Ilmailumuseoon?

Jep, miehemme ovat olleet sotahistoriahommissa ja nauttineet vanhasta raudasta monella tapaa. Jukan kesäinen retki Norjan Bodoon, Norjan Ilmailumuseoon (Norsk Luftfartsmuseum), oli reipas ajomatka halki Ruotsin Lapin, tähtäimenä Atlantin ranta, kauniit vuonot ja kenties upein ilmailumuseo, jossa herra on koskaan käynyt. Tarjolla oli niin kylmän kuin kuumienkin sotien rautaa sekä herkullisesti tarjoiltua, hienoa ilmailun historiaa.



Ja Bovington, Iso-Britannia. Siellä on The Tank Museum. Ei ehkä maailman suurin panssarikaluston kokoelma, mutta luultavasti hienoin ja interaktiivisin. Museossa näet järjestetään vuosittain monituisia tapahtumia, joista suomalaisittain juhannuksena järjestettävä Tankfest on upein, äänekkäin ja herkullisin. Aivan ykköshyvää actionparhautta hyvillä pakokaasuilla ja mahtavalla moottorien mylvinnällä höystettynä. Jukka oli Tankfestissä juhannuksena 2016, Miikka puolestaan 2017, joten herroilla riittääkin sotajuttuja panssarivaunujen historiasta.

Vakavammin puhuen, pääosa Pelikopterin puolitoistatuntisesta tankkijaksosta kuluukin jutustellessa The Tank Museumista ja Tankfestistä sekä siitä, mitä kaikkea siellä voi kokea, nähdä ja kosketella. Pojat menevät välillä ihan herkiksi kaikesta siitä tankkihienoudesta. Ja Parolan museotakin muistetaan!




Pelillisenä siltauksena The Tank Museum tekee paljon yhteistyötä World of Tanks -pelistään ja muistakin hyvistä sotapeleistä tunnetun Wargaming.Net-yhtiön kanssa. Wargaming on Tankfestin pääsponsori ja on käyttänyt museon arkistoja ja kalustoa vahvassa määrin lähdemateriaalinaan. Museo puolestaan saa peliyhtiöltä resursseja omaan historialliseen työhönsä ja valtaisan paljon näkyvyyttä, joka tuo museoon vierailijoita ja edelleen auttaa kehittämään sen toimintaa.

Joten sukeltakaamme nyt ilmailu- ja tankkimuseaaliseen historiaan ja pärinään, olkaa hyvät:



Pelikopteri #029, 16.2.2018:
0:00:00 Reissumiehet
0:01.48 Norja ja Norjan ilmailumuseo
0:09.08 Bovington ja The Tank Museum
0:24.05 Tank 100 - 100 vuotta panssarivaunusotaa
0:48.34 Museon salaiset arkistot ja valtava tankkivarasto
1:03.41 The Tiger Collection ja virtuaalinen Sturmtiger
1:08.23 Sananen itse museostakin
1:15.00 Kiitokset sponsoreille
1:16.15 Savuinen T-72-muisto
Kuvaus/leikkaus: Jukka O. Kauppinen, Miikka Lehtonen
Kuvitus: Niklas Isberg,
Intro/outro: Mika Hyvönen, XWD, Fapahtaja / Saku Tiainen, Antti Miettinen, Kraku

Checkpoint TV esittää: Pelikopteri #029

(C) 2018 Mediapalvelut
Yhteistyössä: https://www.v2.fi/
Lisää Pelikopterin jaksoja

Lisätietoja museoista: http://www.tankmuseum.org ja http://luftfartsmuseum.no/en.

V2.fi | Jukka O. Kauppinen
< Lucasfilm etsii Star... Pianovetoinen Deemo ... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova