Tuorein sisältö

3D Realmsin Ion Maiden palauttaa Duke Nukemin makuiset ronskit räiskinnät valokeilaan - mukana myös suomalaismauste

01.03.2018 klo 18.00 | Luettu: 5015 kertaa | Teksti: Manu Pärssinen


Nykyinen 3D Realms julkaisi eilen maistiaisia pelistään Ion Maiden, jonka päähahmona on pahasti flopanneesta Bombshell-pelistä tuttu Shelly “Bombshell” Harrison. Se peli kuitenkin jääköön unholaan, sillä Ion Maiden on ehtaa ysärimeininkiä ja pyörii rehdisti hieman nykykoneille ehostetulla Build-pelimoottorilla - siis samalla kuin Duke Nukem 3D, Blood ja Shadow Warrior 90-luvulla. Pelin grafiikat on työstetty myös viimeisen päälle vanhaan tyyliin ja vanhoilla tekniikoilla.

Pelin ennakko-ostajat saavat heti pelattavakseen pari tuntia räimettä ja mikäli 90-luvun räiskintöjä on pelannut, he ovat varmasti kuin kotonaan. Ion Maiden löytyy Steamista 18 euron hintaan.


Pelin tekijälistalta löytyy tasosuunnittelijoina Max Ylitalo ja Jarmo Kylmäaho sekä musiikkipuolelta V2.fi:n hovisäveltäjä ja aikoinaan muun muassa peliarvosteluja sivustollemme kirjoittanut Jarkko "Roz" Rotsten. Otimme miestä kiinni hihasta.

Miten päädyit mukaan tällaiseen projektiin?


- Päädyin projektiin olemalla ja avaamalla suuni sopivassa paikassa sopivaan aikaan. Byterapers -demoryhmän 30-vuotisjuhlissa, jos ihan tarkkoja ollaan. Max (Ylitalo) esitteli keskeneräistä projektia juuri jollekin ja satuin kuulemaan, että etsinnässä on muusikko, joka mieluiten osaisi tehdä musaa träkkerillä.

Ilmeisesti musiikitkin tehtiin 90-luvun hengessä?


- Musiikit on tehty 90-lukulaisittain tracker-ohjelmalla. Myös tyylillisesti pyritään liikkumaan vahvoissa ysärin cyberpunk-fiiliksissä. Modernimpaa teknologiaa musantekemisessä on käytetty lähinnä soittimien sämpläämisessä. Alunperin oli tarkoitus käyttää Amigaa sämpläämiseen, mutta omistamani sämpleri tuotti hiukan liiankin lo-fi-kähisevää jälkeä.
V2.fi | Manu Pärssinen
< Tuomari määräsi: ei ... Detroit: Become Huma... >

Keskustelut (2 viestiä)

Yazu

01.03.2018 klo 22.25 3 tykkää tästä

Itse en henkilökohtaisesti kaivannut enää yhtään peliä tällä grafiikalla. Mut pitää sanoa et hyviä pikku uudistuksia ovat saaneet tohon legendaariseen pelimoottoriin tehtyä ja peli näytti toimivan sulavasti 60fps.
lainaa
fgjh

03.03.2018 klo 13.34 1 tykkää tästä

Yazu kirjoitti:
Itse en henkilökohtaisesti kaivannut enää yhtään peliä tällä grafiikalla. Mut pitää sanoa et hyviä pikku uudistuksia ovat saaneet tohon legendaariseen pelimoottoriin tehtyä ja peli näytti toimivan sulavasti 60fps.


Ei mitään uutta, mitä brutal doom ei olisi jo tehnyt.
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova