Tuorein sisältö

The Finnish Game Awards -gaala palkitsi vuoden parhaat kotimaiset pelit

26.04.2019 klo 11.00 | Luettu: 1723 kertaa | Teksti: Manu Pärssinen


Eilen järjestettiin suomalaisen pelialan juhlagaala eli The Finnish Game Awards 2019. Paikan päällä jaettiin kaikkiaan kahdeksan palkintoa tai tunnustusta kotimaisille peleille tai pelialan henkilöille. Isoimmat pystit nappasi Supercell. Gaalajuhlallisuudet ovat katsottavissa myös YouTube-videotallenteena osoitteessa www.neogames.fi/fga-2019/.

Tässä palkitut perusteluineen:

Peligaalassa jaettiin IGDA:n tunnustus vuoden 2018 vapaaehtoiselle Christopher Hamiltonille.

Pelit-lehti luovutti perinteisen Kyöpeli-palkinnon vuoden 2018 yleisön suosikille, Bugbearin Wreckfest-pelille.

Vuoden 2018 hyötypeli (Applied Game Award 2018): Lights On! / Turku Game Lab & Humak
Suomalais-virolaisessa Lights On! -yhteishankkeessa on nostettu kulttuurihistoriallisesti merkittäviä turistikohteita esiin uuden teknologian voimin. Hankkeessa on luotu mobiilisovellus, jonka kautta kohteita pääsee kokemaan muun muassa lisätyn todellisuuden avulla.

Vuoden 2018 luova saavutus (Best Creative Achievement of the Year 2018): Thief of thieves / Rival Games
The Walking Deadin käsikirjoittajan sarjakuvaan perustuva episodipohjainen varastelusimulaattori on sarjakuvamaisella tyylillään hieno visuaalinen kokemus.

Vuoden 2018 paluu (Comeback of the Year 2018): Wreckfest / Bugbear
Ajopelien veteraanikehittäjä Bugbear punnersi itsensä takaisin parrasvaloihin vaikeiden vuosien jälkeen. Joulusta 2013 Steam Early Accessissa ollut Wreckfest ponnahti heti hitiksi ilmestyessään virallisesti kesällä 2018.THQ Nordicin kanssa yhteistyössä julkaistu Wreckfest on sekä arvostelu- että myyntimenestys.

Vuoden 2018 vaikuttaja: Petri Hyökyranta / Rovio
GDPR oli yksi vuoden 2018 pelialan suurista haasteista. Roviolla työskentelevän Petri Hyökyrannan panos haasteeseen valmistautumisessa oli merkittävä. Petri oli primus motorina laajapohjaisessa kansainvälisessä valmistautumishankkeessa, jonka ansiosta euroopan peliala ei kohdannut EU:n tietosuoja-asetusta housut kintuissa.

Vuoden 2018 tietokone- ja konsolipeli (Big Screen Game of the Year 2018): Tesla v. Lovecraft / 10tons
Crimsonlandin ja Neon Chromen ansioitunut kehittäjä 10tons julkaisi alkuvuonna 2018 useille alustoille areenaräiskinnän, jossa Nikola Tesla pyrkii pysäyttämään H.P. Lovecraftin ja hänen hirviöarmeijansa. Peli on saanut julkaisustaan lähtien loistoarvosteluja Steam-kauppapaikassa.

Vuoden 2018 mobiilipeli (Small Screen Game of the Year 2018): Brawl Stars / Supercell
Suomen pelialan jättiläisen Supercellin Brawl Stars viipyi yli 500 päivää ennakkojulkaisussa, mutta silti pelin virallisen julkaisun jälkeen Brawl Starsia ladattiin heti yli 10 miljoonaa kertaa. Brawl Stars jatkaa ansiokkaasti Supercellin menestyspelien sarjaa.

Pääpalkinto: Vuoden 2018 kotimainen peli (Finnish Game of the Year 2018): Brawl Stars / Supercell
Supercellin tuntevat kaikki ja studion uusin peli Brawl Stars oli myös vuoden 2018 pelitapaus sekä Suomessa että maailmalla.

V2.fi | Manu Pärssinen
< Vampire: The Masquer... 10 Crowns palasi tak... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova