Tuorein sisältö

Hollannin viranomaiset: neljä kymmenestä lootboxista rikkoo uhkapelilakeja

20.04.2018 klo 14.35 | Luettu: 1231 kertaa | Teksti: Mikko HeinonenAlankomaiden peliviranomainen kertoo lehdistötiedotteessaan tutkineensa kymmenen eri pelin lootbox-mekaniikkoja (koko tutkimus täältä). Tarkoitus oli selvittää, vertautuvatko lootboxit uhkapelaamiseen. Tutkimus käynnistettiin pelaajilta, vanhemmilta sekä riippuvaisten hoitolaitoksilta saatujen tiedustelujen perusteella.

Pelejä ei nimetä, mutta johtopäätös sen sijaan kerrotaan: neljä kymmenestä täyttää uhkapelin kriteerit. Tiivistetysti syynä on se, että lootboxin sisältöä ei paljasteta ennen sen avaamista, mutta pelin esineiden ympärille on syntynyt markkinat, joilla niitä voidaan ostaa ja myydä. Näin ollen laatikoiden sisällöllä on rahallista arvoa.

Muualla maailmassa on käynnissä samanlaisia tutkimuksia ja peliviranomainen kertoo olevansa yhteydessä näihin tahoihin yhteistyön tiivistämiseksi. Lisäksi se odottaa pelien tekijöiden muuttavan tuotteitaan.

Lootboxien valvonnan voi siis odottaa kiristyvän entisestään. Muun muassa Valve onkin jo tehnyt muutoksia CS:GO:n skinien vaihteluun lisäämällä 7 päivän odotusajan, mistä alla kertoo lootbox-asiaa runsaasti seurannut Jim Sterling:V2.fi | Mikko Heinonen
< The Divisionin maail... SNK juhlii ja pistää... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommenttiwww.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova