Tuorein sisältö

Keskiaikaista kieroilua - Crusader Kings -lautapelistä tuli Kickstarter-hitti

19.06.2018 klo 14.14 | Luettu: 1563 kertaa | Teksti: Jukka O. Kauppinen


Paradox Interactive tunnetaan mahtavien strategiapelien kehittäjänä ja julkaisijana, ja firma suuntaa seuraavaksi kohti lautapelien maailmaa. Luvassa on näet useiden firman PC-strategiapelien käännöksiä perinteiseen pöytäpelimuotoon, joista ensimmäisenä saapuva Crusader Kings pomppasi suoraan Kickstarter-hittisarjaan.

Pelin kehittää ja julkaisee ruotsalainen Free League Publishing, joka on julkaissut jo jonkin aikaa erinomaisia ja kiinnostavia roolipelejä. Nyt saapuva strategialautapeli on muutaman tunnin rykäyksissä pelattava huima ja vekkuli näkökulma keskiaikaisten diplomatian, juonittelun ja naimakauppojen maailmaan.

Kukin pelaaja johtaa yhtä Euroopan silloista suurvaltaa, ja yrittää pitää valtakuntansa leivässä ja oman sukunsa geenit kunnossa, jotta muutaman sadan vuoden mittainen dynastia kukkii ja kukoistaa. Mutta kaikkea voi aina sattua. Perillinen kuolee taistelukentällä. Vahingossako? Kenties. Ristiretki epäonnistuu. Naapurimaan pilkkominen johtaa menestykselliseen sodankäyntiin. Perillinen on tyhmä idiootti, josta ei pääse eroon sitten millään. Naapurivaltioiden sisäpoliittiset juonet avaavat tilaisuuden tikaripeliin. Ja niin edelleen. Juonitteluja, roolipelimäistä eläytymistä ja makeita nauruja, sitä kaikkea on Crusader Kings -lautapeli. Testattu näet on!

Kickstarter-keräys on vielä voimassa muutaman tunnin, mikä tietenkin tarkoittaa sitä, että nyt jos koskaan kannattaa viskata sisään ennakkotilaus. Pelin saa Kickstarterin kautta edullisimmillaan noin 60 eurolla, ja hinta on tietenkin suurempi siinä vaiheessa kun peli löytyy suomalaistenkin alan puotien hyllyiltä.

Lisätietoja: Crusader Kings The Board Game


V2.fi | Jukka O. Kauppinen
< Nintendo ja Disney t... Pokémon GO -vaihtoka... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommenttiwww.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova