Tuorein sisältö

Suomalaiskaksikon joukkue Dota 2 -turnauksen voittoon - palkintopotti lähes 10 miljoonaa euroa

26.08.2018 klo 14.00 | Luettu: 3539 kertaa | Teksti: Markus Mesiä


Suomalainen e-sports-osaaminen sai lauantai-iltana jättisulan hattuun, kun Jesse "JerAx" Vainikan ja Topias "Topson" Taavitsaisen vahvistama OG voitti Dota 2:n The International 18 -turnauksen.

OG kaatoi finaalissa PSG.LGD-joukkueen numeroin 3-2. Voitto tarkoitti samalla viisihenkiselle joukkueelle 9,6 miljoonan euron (11,2 miljoonaa dollaria) palkintopottia. Tiimi muodostuu suomalaiskaksikosta, ranskalaisesta Sébastien “7ckngMad” Debsistä, australialaisesta Anathan “ana” Phamista sekä tanskalaisesta Johan “N0tail” Sundsteinista.

Sinivalkoinen menestys ei jäänyt pelkästään voittajatiimin pärjäämiseen, sillä turnauksen vuosi sitten voittanut Team Liquid ylsi turnauksessa neljänneksi. Tiimissä pelaa Lasse “MATUMBAMAN” Urpalainen.

“Miljoonat pelaajat pelaavat Dota 2 -peliä kuukausittain ja The International on yksi arvostetuimmista elektronisen urheilun turnauksista vuosittain. Kaksi suomalaista voittajajoukkueessa on ylpeydenaihe suomalaiselle e-urheiluyhteisölle ja samalla myös yleisesti yksi vuoden suurimmista suomalaisista urheilusuorituksista. Haluan koko liiton puolesta onnitella Jesseä ja Topiasta tästä uskomattoman hienosta saavutuksesta!”, kommentoi Suomen elektronisen urheilun liiton puheenjohtaja Joonas Kapiainen.

V2.fi | Markus Mesiä
< Ihmiskunnan ykkösmie... Madden-peliturnaukse... >

Keskustelut (3 viestiä)

Jari-Pee

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

26.08.2018 klo 15.03 5 tykkää tästä

Hetken mielijohteesta katsoin finaalin: peli on maallikolle sekava, mutta suomalaisten selostajien hölmö energia motivoi ja homma tietenkin selkeni jo parissa tunnissa.

Tuo viiden pelin sarja on harvinaisen kova jännitysnäytelmä: kiinalaiset pieksivät kuin vierasta sikaa voittamissaan peleissä ja vaikuttivat tekevän sitä samaa muidenkin pelien alussa, joten altavastaajan kannustaminen oli niin tyydyttävää, kuin se voi olla.
lainaa
dhdofbskghdbf

26.08.2018 klo 20.15 1 tykkää tästä

ja sitte ihmetellaan miksi kesa em kisoissa ei ole osaavaa materiaalia. 10 milj vs se pari tonnia jota mahdollinen voittaja saisi
lainaa
floppi

27.08.2018 klo 13.06 1 tykkää tästä

tietokone pelaamista ei todellakaan voi kutsua urheiluksi.joku raja sentään.
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova