Tuorein sisältö

Alko julkaisi alkoholin varjopuoliin syventyvän ilmaispelin

10.09.2018 klo 22.00 | Luettu: 4605 kertaa | Teksti: Markus Mesiä


Alkoholituotteiden myyntiin yleensä keskittynyt Alko kokeilee siipiään uudella suunnalla. Alko on nimittäin julkaissut väkijuomiin keskittyvän Lydia-pelin.

Alkon ja Platonic Partnershipin julkaisema Lydia nähtiin ensikertaa jo kesällä 2017, jolloin julkaistiin teoksen englanninkielinen versio. Peli pokkasi itselleen tuolloin Finnish Game Awardseissa Vuoden luova saavutus -pytyn.

Nyt suomenkielellä julkaistu teos keskittyy alkoholinkäytön vaikutuksiin lapsen näkökulmasta. Lydian kasvutarina antaa pelaajalle mahdollisuuden kokea, miltä aikuisen alkoholinkäytön aiheuttama outo ja pelottavakin käytös lapsesta tuntuu.

Alkon vastuullisuusasiantuntija Virpi Valtonen avasi syitä, miksi yhtiö päätti lähteä mukaan projektiin.

"Olemme haastaneet ohjelmallamme pohtimaan, miten vanhempien ja aikuisten kohtuullinenkin alkoholinkäyttö vaikuttaa lasten elämään. Lapset ja nuoret voivat kokea pelottavana, että turvalliseksi koettu aikuinen käyttäytyy humalassa oudosti, ja tämä voi jäädä pohdituttamaan pitkäksikin aikaa. On hyvä muistaa, että alkoholin kohtuukäytölläkin voi olla ei-toivottuja vaikutuksia lähipiirin."

Pelinkehittäjä Jussi Loukiaisen tavoitteena ei ole tehdä kansasta raivoraitista, vaan saada edes yksi ihminen pohtimaan suhdettaan alkoholiin.

"Jos yksikin pelaaja kokee ymmärtävänsä enemmän alkoholinkäytöstään tai alkaa miettiä omaa alkoholinkulutustaan, olemme saavuttaneet tavoitteemme pelin kanssa."

"Lydia ei ole opetuspeli alkoholin haitoista, vaan hyvä ja turvallinen pahanmielenpeli, jonka tarkoitus on nostattaa pelaajassa tunteita ja ajatuksia. Saamamme palautteen mukaan tavoitteemme on täyttynyt lukuisia kertoja, mutta työ alkoholihaittojen vaikutusten ymmärtämiseksi on vielä kesken".

Lydian voi ladata itselleen maksutta iTunesista sekä Googlen Play-kaupasta

Lisätietoja Lydiasta voi lukea Alkon tiedotteesta.

V2.fi | Markus Mesiä
< Dead or Alive kaivaa... Yakuzan tekijät alka... >

Keskustelut (3 viestiä)

LateHuominen

Rekisteröitynyt 18.01.2015

11.09.2018 klo 07.03

Olisikohan tästä tulossa versio myös tietokoneille?
lainaa
Tömy

11.09.2018 klo 09.55 1 tykkää tästä

LateHuominen kirjoitti:
Olisikohan tästä tulossa versio myös tietokoneille?


https://store.steampowered.com/app/629000/Lydia/
lainaa
LateHuominen

Rekisteröitynyt 18.01.2015

11.09.2018 klo 17.41Kiitti, olisin tietenkin voinut itsekin hakea steamista tuota, etenkin kun se näytti ja kuulosti jotenkin tutulta. Ja juuri nyt 70 prosentin alennuksessa, hintaan 1,49 euroa. Tosin PC-versio ei ole suomeksi, olisikohan joskus tulossa kun käännöstyö on kuitenkin nyt tehty.
lainaa

Kirjoita kommentti
V2.fi Instagramissa
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova