Tuorein sisältö

Suomen pelimuseo palkittiin kansainvälisellä huippupalkinnolla

15.10.2018 klo 17.00 | Luettu: 737 kertaa | Teksti: Markus Mesiä


Society for the History of Technology valitsi Tampereella museokeskus Vapriikissa toimivan Suomen pelimuseon vuoden 2018 Dibner Award for Excellence in Museum Exhibits -palkinnon saajaksi. Palkinto luovutettiin lauantaina 13.10. vuosittaisessa konferenssissa St. Louisissa. Arvostettu palkinto myönnettiin ensimmäistä kertaa suomalaiselle museolle.

"Museoalan Oscarin" arvosta kertoo jotain sekin, että pytyn aiemmin voittaneita museoita ovat muun muassa Skotlannin kansallismuseon tiede- ja teknologianäyttelyt, Smithsonian Design Museum, National Museum of American History ja Lontoon Science Museum.

"Palkinto on museolle erittäin merkittävä. Saamme sen kautta kiittää sitä poikkeuksellisen monipuolista yhteistyöverkostoa joka teki museosta mahdollisen ja joka näkyy päivittäin työssämme", kommentoi kulttuuri ja taide -yksikön johtaja Toimi Jaatinen.

"Suomen pelimuseo on nostanut Vapriikin kävijämäärää kymmenillä tuhansilla, nuorten osuus kävijöistä on merkittävä. Pelimuseo kiinnostaa myös kansainvälisesti. Siitä on tullut suomalaisen pelikulttuurin ja alan yritystoiminnan näyteikkuna, mihin arvokas palkinto antaa paljon lisää eväitä."

2018 Dibner Awardin myöntänyt raati perusteli Suomen pelimuseon valintaa niin kulttuurillisilla kuin teknologisillakin syillä.

“Suomen pelimuseo on luonut hienostuneen näyttelyn, joka tutkii videopeliteknologian ja pelikulttuurin kehitystä. Paikallista ja kansainvälistä historiaa yhdistellessään näyttelyn kuraattorit päättivät painottaa suomalaisten yritysten ja pelaajien merkitystä sen sijaan, että kerrottaisiin uudelleen perinteinen Yhdysvaltoihin ja Japaniin keskittyvä kehitystarina. Tällä päätöksellä on kauaskantoisia vaikutuksia historiankirjoituksen kannalta tutkijoiden pyrkiessä yhdistämään alueellista ja globaalia historiaa entistä tehokkaammin. Ideoita toteuttaakseen museon henkilökunta teki yhteistyötä monien eri tahojen, kuten pelinkehittäjien, retrotietokoneharrastajien sekä yliopiston tutkijoiden kanssa.”

Tampereella sijaitseva Suomen Pelimuseo avattiin vuoden 2017 tammikuussa. Sittemmin museo on palkittu muun muassa Finnish Game Awardseissa vuoden sensaationa, minkä lisäksi palkintokaapissa komeilevat Vuoden pelikasvattaja 2017- sekä Vuoden nörttiteko 2017 -pytyt.

V2.fi | Markus Mesiä
< PES-sarjan legendaar... Uudet Pokémon-seikka... >

Keskustelut (1 viestiä)

LateHuominen

Rekisteröitynyt 18.01.2015

16.10.2018 klo 06.23 2 tykkää tästä

Onneksi olkoon hyvästä työstä, ja myös tulevista ponnisteluista. Pitäkää museo yhtä hyvänä myös tulevaisuudessa.

Kirjoita kommentti

94880

www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova