Tuorein sisältö

Videoennakossa Mutant Year Zero: Road to Eden - pohjoismainen maailmanloppu

08.11.2018 klo 09.00 | Luettu: 1343 kertaa | Teksti: Jukka O. Kauppinen


Vuoropohjaisten taktiikkapelien rintamalla on tapahtunut yhtä jos toista kivaa tämän vuoden mittaan. Loppuvuoden suurimmaksi yllättäjäksi kuitenkin taitaa nousta tämä ruotsalaiseen Mutant Year Zero -roolipeliin pohjautuva taisteluja ja taktiikkaa makoisasti sekoitteleva seikkailu.

Free League Publishingin veikeä Mutant Year Zero -pöytäpaperikynäroolipeli muuntuu Road to Edenissä hienoksi digitaaliseksi maailmanlopuksi. Se uskaltaa kuitenkin astella aivan omaan suuntaansa perinteisistä Mad Maxien ja Fallouttien henkeä puhkuvista postapokalyptisistä tarinoista. Ensin ihmiskunta otti lämää ilmastonmuutoksesta ja merenpinnan noususta, sitten kituminen ratkaistiin kertaheitolla atomien leimulla. Jälkeenjääneet eivät kuitenkaan elä missään radioaktiivisessa erämaassa, vaan reilun pohjoismaisessa metsässä. Maisemat sijoittuvat täsmälleen ottaen jonnekin Ruotsi-Norjan paikkeihin, syviin ja synkkiin kuusimetsiin, joiden keskellä on The Ark -kaupunki. Sen ympärillä oleva vaarallinen Zone-vyöhyke puolestaan vilisee vähän pelottavampia asioita ja etenkin ikäviä melkein älykkäitä ghouleja, jotka tykkäävät kovasti mutustella Arkin selviytyjien lihaa.

Mutta pakkohan sinne on suunnata, sillä on tapahtunut jotain ikävämpää. Ennakkoversion perusteella Mutantissa on erittäin toimiva taktinen taistelumekaniikka ja oivallista hahmon ja varusteiden tuunaamista. Taisteluja nivotaan yhteen varsin toimivan oloisella tarinankerronnalla ja paikkojen koluamisella.

Ohessa reilun 50 minuutin mittainen näytepeluusessio, jossa Jukka O. Kauppinen pölöttää teille vähän Mutantsin meiningeistä.Checkpoint TV esittää:

(C) 2018 Mediapalvelut
Yhteistyössä: https://www.v2.fi/
Lisää Extra Life -videoita

Spiikki & toimittaja: Jukka O. Kauppinen
Grafiikka: Niklas Isberg
Intro/outro: Saku Tiainen, Antti Miettinen, Kraku

Mutant Year Zero: Road to Eden

Tekijä / julkaisija: Funcom
Alustat: PC, PS4, Xbox One
www.mutantyearzero.com


V2.fi | Jukka O. Kauppinen
< Irlantilainen mies j... PUBG ja PES 2019 ova... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova