Tuorein sisältö

JOKin pelivatkain #001 - Broadsides ja purjelaivojen lumo (C64 1983)

22.12.2018 klo 16.00 | Luettu: 837 kertaa | Teksti: Jukka O. Kauppinen


Kuka hallitsee maailman valtameriä? JOK tietysti, upean ja uljaan purjelaivansa ruorissa. Broadsides on vuonna 1983 julkaistu merisotasimulaatio, jossa kaksi maailman valtamerten upeinta purjesotalaivaa ottaa mittaa toisistaan. Hidastempoinen, erinomaisen strateginen reaaliajassa etenevä sotapeli on iästään huolimatta edelleen yksi niistä paremmista simulaatioista, mitä tuulten voimalla etenevästä merisodasta on koskaan tehty.

JOK on vuosikymmenten mittaan pelannut yhtä jos toistakin, mutta kun miehen pelimaku on mitä on, niin sinne mahtuu aika lailla semmoisia oudompia ja erikoisempia pelejä. Pelivatkain-videosarjassa sukelletaan hissukseen ja hyvin satunnaiseen tahtiin JOKin pelihistorian varrelta löytyviin peleihin, jotka lienevät valtaosin 8- ja 16-bittistä strategiaa, seikkailua ja simulaatiota. Toki retropelimatkan varrelle osua myös tunnetumpia yleisönsuosikkeja.

Pelivatkaimet pelataan ja tallennetaan livenä ilman sen kummempia leikkailuja, ellei jokin mene ihan katastrofaalisesti pieleen.



Checkpoint TV esittää: JOKin Pelivatkain

Toimittaja: Jukka O. Kauppinen
Grafiikka: Niklas Isberg
Intro/outro: Saku Tiainen, Antti Miettinen, Kraku
http://www.checkpoint-tv.fi/
Saa kanavan tilatakin, se olisi kovin ystävällistä

Broadsides

Tekijä / julkaisija: SSI
Alustat: Commodore 64, Apple II, Atari 8-bit


V2.fi | Jukka O. Kauppinen
< Hei sinä, muistitkos... Kinkkuähkyä sulatell... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti



www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova