Tuorein sisältö

JOKin pelivatkain #002 - Raid on Bungeling Bay (C64 1984)

29.12.2018 klo 09.00 | Luettu: 1045 kertaa | Teksti: Jukka O. Kauppinen


SimCity- ja Sims-peleistään paremmin tunnettu Will Wright aloitti pelikehittäjän uransa vahvasti. Herran ensimmäinen julkaistu peli Raid on Bungeling Bay nuotitti kertalaakista avoimen maailman toimintapelien genre uusiin suuntiin. Hauska ja haastava helikopteriräiskintä sisälsi rutkasti taktiikkaa ja oli joka pelikerta erilainen. Vaikka JOK ei nuorna miesnä Raidin piraattikopioita pelatessaan tiennytkään, että tämä on merkittävä klassikko, niin kyllähän se silti jäi vahvasti mieleen oikein hyvänä ja kiinnostavana pelinä. Sitä pelaa ilokseen tänäänkin!

Raid muuten myi Yhdysvalloissa C64-versiona noin 30 000 kappaletta. Mutta Nintendopa käänsi sen NES-konsolilleen, jolla peli singahti 750 000 japanilaispelaajan konsoleihin. Hurjat myynnit ja hyvät rojaltit toivat Wrightille elannon moneksi vuodeksi, ja sinä aikana kelpasikin tuunailla kaikessa rauhassa tulevan SimCity-pelin konsepteja.

Vaan mitäs JOKilla on Bungeling Baystä vatkattavaa? Katsotaas:Pelivatkain-videosarjassa sukelletaan hissukseen ja hyvin satunnaiseen tahtiin JOKin pelihistorian varrelta löytyviin peleihin, jotka lienevät valtaosin 8- ja 16-bittistä strategiaa, seikkailua ja simulaatiota. Toki retropelimatkan varrelle osua myös tunnetumpia yleisönsuosikkeja.
Pelivatkaimet pelataan ja tallennetaan livenä ilman sen kummempia leikkailuja, ellei jokin mene ihan katastrofaalisesti pieleen.

Checkpoint TV esittää: JOKin Pelivatkain

(C) 2018 Mediapalvelut
Yhteistyössä: https://www.v2.fi/
Toimittaja: Jukka O. Kauppinen
Grafiikka: Niklas Isberg
Intro/outro: Saku Tiainen, Antti Miettinen, Kraku
http://www.checkpoint-tv.fi/
Saa kanavan tilatakin

Raid on Bungeling Bay

Tekijä / julkaisija: Will Wright / Broderbund
Alustat: C64, MSX, NES


V2.fi | Jukka O. Kauppinen
< Fanit vaativat uusio... 8-bittisen joulun aa... >

Keskustelut (1 viestiä)

awryj

29.12.2018 klo 10.10

Vaikutti hyvältä peliltä, mutta eihän tuollaisella kannella varustettua peliä olisi nuorempana uskaltanut pelata.
FR oli muuten tehtaiden määrä ja LR jäljellä olevat kopterit.
lainaa

Kirjoita kommenttiwww.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova