Tuorein sisältö

Ei enää kotikonsoleita Nintendolta? Pääjohtaja miettii firman tulevaisuutta

07.01.2019 klo 13.00 | Luettu: 5565 kertaa | Teksti: Manu Pärssinen


Eurogamer kertoo Nintendon pääjohtaja Shuntaro Furukawa tuumineen, että tulevaisuudessa Nintendo saattaa lopettaa kokonaan kotipelikonsolien valmistuksen.

"Tällä hetkellä tarjoamme uniikin Nintendo Switchin ohjelmistoineen ja siihen perustuu se, kuinka välitämme 'Nintendo-elämyksen' pelaajille. Teknologia kuitenkin kehittyy ja mietimme jatkossakin joustavasti sitä, kuinka se elämys jatkossa välitetään."

Furukawa myös muistuttaa, että vaikka Nintendo on tehnyt pelikonsoleita 30 vuotta, sen historia ulottuu paljon kauemmaksi ja aina on mietitty sitä, mitä seuraavaksi tehtäisiin. "Pitkällä aikajanalla bisneksemme ydin saattaa siirtyä pois konsoleista - joustavuus on yhtä tärkeää kuin kekseliäisyys."

Nintendolla on nykyään sormensa myös mobiilipeleissä, teemapuistoissa ja elokuvissa. Furukawa haluaisi vahvistaa mobiilipelien tuotantoa ja ylipäätään firman eri toimialojen synergiaa.

Kuulostaa vähän siltä, että Nintendolla on pohdittu pelkkään pelituotantoon siirtymistä, kuten Sega teki aikoinaan. Switchin menestys kuitenkin pitänee huolen siitä, että aivan pian tuohon ei olla siirtymässä.

V2.fi | Manu Pärssinen
< Ensimmäiset kuvat Pl... NVidian tuoreen graf... >

Keskustelut (7 viestiä)

ilves69

07.01.2019 klo 14.05 10 tykkää tästä

Hyvä että viimein Nintendolla järkevää johtoa mukana hommissa. Switchin alku hypepiikin jälkeen romahtamaan alkaneet myynnit ja käsikonsolibisneksen kuoleminen /siirtyminen älypuhelimiin alkaa saattamaan Nintendoa hiljalleen kohti konkurssia jos ei osata hajauttaa riskejään kuten muut japanilaiset yhtiöt ovat tehneet.
Ehkä tästä vielä hyvä tulee ja Nintendo siirtyy alitehoisten gimmickien tuottajasta tekemään sitä mitä osaavat eli pelejä. Mariot ja Luigi tulevat rullaamaan nätisti 4K:na tulevaisuuden Xbox:lla ja Pleikkarilla.
lainaa
Nintendomään

07.01.2019 klo 14.18 8 tykkää tästä

Elegantti liike Nintendolta. Switch saatiin sopivasti julkaistua aikana jolloin kaikki kilpailu konsolimarkkinoilla on kuollut ja ovelasti yhdistettiin kotikonsolin ja käsikonsolien ostajaryhmät jolloin sen sijaan että olisi tuotu markkinoille floppaava käsikonsoli ja floppaava kotikonsoli saatiin tällainen hybridi"hitti" ja siten varsin vaisut myynnit näyttämään näennäisesti suurilta.

Nyt voidaan sitten tyylikkäästi ns. "siirtyä takavasemmalle" ilman pahempaa nokkasukellusta eikä tarvitse kohdata moderneja pelimarkkinoita joissa jäätäisiin pahasti 4K, VR ja stream teknologiakilpailussa rattaisiin.

Nintendo on aina ollut taitava ellei jopa johtava konsolivalmistaja markkinointitemppujen suhteen. Pakko nostaa Tokion pojille hattua!
lainaa
asdasda

07.01.2019 klo 14.36

They see me trolling...
lainaa
gjkskgjdnfn

07.01.2019 klo 17.50 4 tykkää tästä

kun eivat panosta rautaan niin ei sita kannata sitten tehdakaan. kun kaikki taskubiljardistikonsolisuunnittelijat laitetaan tekemaan peleja niin ehka saadaankin yksi metroid ja fzero kymmeneen vuoteen ilman etta se tarkoittaa warion tai jonkun muun haviamista
lainaa
LateHuominen

Rekisteröitynyt 18.01.2015

07.01.2019 klo 18.25 4 tykkää tästä

Myös Nintendo on huomannut että rahaa saa parhaiten kun tekee mobiilisovelluksia ja niihin mahdollisimman paljon mikromaksuja.
lainaa
Sir_Rymylys

Rekisteröitynyt 11.04.2007

07.01.2019 klo 18.43 3 tykkää tästä

Viimeisin Nintendon konsoli tässä taloudessa oli GC. Niin hyviä pelejä kuin Nintendo tekeekin, en hevillä ala hommaamaan kokonaista konsolia pelkkien Nintendon omien pelien vuoksi.
lainaa
Cubisti

08.01.2019 klo 20.48 1 tykkää tästä

Edellinen Nintendon konsoli oli Gamecube (on muuten vieläkin kiinni telkkarissa) ja nyt on Switch.

Lapset (5 ja 11v tytöt) ovat aivan liekeissä Zeldasta, Mario Kartista, Odysseyassta, Kirbysta, Toadista ja tulevasta Yoshi pelistä Luigin kartanoa unohtamatta. Olen isänä tyytyväinen siitä, että on vaihtoehtoja myös tyttöjä kiinnostaville peleille eikö aina mennä Sony/XBox teiniangsti mättöautofpsgta -kylki edellä.

Nintendon laitteet ja pelit ovat niin laadukkaita että yksi laite (ihmis)sukupolveen riittää ja se on modernin bisneksen kannalta valitettavasti liian vähän.

Suru tulee jos mobiili valtaa maailman.
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova