Tuorein sisältö

Nintendo-tietovuoto tarjoaa kurkistuksen firman historiaan - joukossa klassikkopelien lähdekoodeja ja prototyyppejä

26.07.2020 klo 14.00 | Luettu: 2355 kertaa | Teksti: Mikko Seppänen


Uutisoimme aiemmin toukokuussa kuinka valtava määrä Nintendon tiedostoja vuoti nettiin ja silloin joukossa oli enimmäkseen Wii-konsolia koskevia tiedostoja.

Edellisen tietovuodon yhteydessä spekuloitiin, että silloin nähdyt tiedostot olivat osa isompaa kokonaisuutta ja nyt vaikuttaisi siltä, että lisää Nintendon tiedostoja on tullut laajempaan levikkiin. Tällä kertaa vuodettujen tiedostojen joukosta löytyy lähdekoodeja useille klassikkopeleille kuten Starfox ja Mario Kart, prototyyppiversioita peleistä kuten Yoshi's Island sekä paljon muuta.

Osaavat tahot ovat kyenneet kasaamaan vuotaneista lähdekoodeista emulaattorilla toimivia versioita peleistä ja pääsyn prototyyppiversioiden käyttämättömiin grafiikkatiedostoihin. Videoita prototyypeistä sekä kuvia grafiikoista on julkaistu esimerkiksi Twitterissä ja niistä löytyy koosteita Resetera-foorumeilta sekä VGC-sivustolta.Kyseessä on todellinen aarreaitta pelihistoriasta kiinnostuneille mutta Nintendolla ei varmastikaan olla tyytyväisiä tietovuotoon. Pelien lähdekoodien lisäksi vuotaneen tiedon joukossa on myös esimerkiksi Game Boy Advance -käsikonsolin rautadokumentaatiota sekä Nintendo Wiin Virtual Consolen Game Boy -emulaattorin lähdekoodi, joista molemmista voi olla hyötyä emulaattorien tekijöiden käsissä.Lähde: Eurogamer

V2.fi | Mikko Seppänen
< Riot Games esittelee... Infinity Ward lupaa ... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova