Tuorein sisältö

Suomen pelimuseo täyttää lauantaina 2 vuotta ja näin sitä juhlistetaan

09.01.2019 klo 19.00 | Luettu: 1231 kertaa | Teksti: Manu Pärssinen

Tampereella museokeskus Vapriikissa juhlitaan lauantaina 12.1. kello 12 alkaen Suomen pelimuseon syntymäpäiviä. Luvassa on paljon erilaista ohjelmaa ja tekemistä kaikille peleistä kiinnostuneille. Synttäreillä pelataan pelejä, puhutaan peleistä taidemuotona, visaillaan kenties kiperässä videopelivisassa ja pelataan Fuba-tapahtumassa jalkapalloa modernin lautapelin muodossa. Päivään kuuluu myös opastus pelimuseon Disk Covers -näyttelyyn yhdessä kuraattori Tommi “Electric” Musturin kanssa.

Ohjelma:

klo 12–17, Vapriikin korkea halli: FUBA-tapahtuma
Jalkapallon taktiikkaa elegantisti mallintava FUBA on Hannu Uusitalon suunnittelema, ja peli on erinomainen esimerkki miten modernilla lautapelillä voidaan viihdyttävästi simuloida maailman merkittävintä urheilulajia. Paikalla peliä esittelemässä on FUBA:n pääsuunnittelija Hannu Uusitalo. Tule Pelimuseoon hämmästelemään hienoa peliä, keskustelemaan pelisuunnittelusta ja jalkapallosta, tai vaikka kannustamaan suosikkijoukkueesi voittoon!

klo 13, Vapriikin auditorio: Pelitaide pähkinänkuoressa
Pelikirjailijat Juho Kuorikoski (Pelitaiteen manifesti, Commodore 64, Sinivalkoinen pelikirja) ja Aleksandr Manzos (Pelit elämän peilinä, Kaikkien aikojen pelit) keskustelevat peleistä taidemuotona. Päivän mittaan videopelien historiaa, nykyisyyttä ja tulevaisuutta käsitellään sekä Vapriikin auditoriossa esitelmän muodossa että Pelimuseon Areenalla pelattavien pelien parissa. Mitkä ovat kaksikon mielestä taiteellisesti onnistuneita pelejä ja millaisista yllättävistäkin ominaisuuksista ne voivat rakentua? Voiko jopa kaljoittelua ja auton tuunausta käsittelevä peli olla taidetta? Tule kuuntelemaan, juttelemaan ja pelaamaan kirjailijoiden valitsemia ja opastamia teoksia! Pelitaideohjelman vetää pelitoimittaja Jukka O. Kauppinen.

klo 14, pelimuseon Studio: Disk Covers - näyttelyopastus
Tutki Disk Covers-näyttelyn kansia yhdessä kuraattori Tommi “Electric” Musturin kanssa. Töitä on esillä niin Suomesta kuin eri puolilta maailmaa 1980-luvulta tähän päivään.

klo 14.30–17, Pelimuseo Areena: Peluutusta
Juho Kuorikosken ja Aleksandr Manzosin valitsemat pelit pelattavissa, muun muassa Fez, Everything, Rez ja My Summer Car.

klo 16.30, museoravintola: Rikun ja Aven pelivisa
Rikun ja Aven videopelivisassa vierailee kysyjänä kokenut visaisäntä ja rillien nenälletökkijä Aleksi! Luvassa kiperiä, mutta kunnon videopelinörtin perustietämykseen kuuluvia kysymyksiä, osa kuvien ja ääninäytteiden muodossa. Kerää siis oma mielellään max 4-5 henkinen joukkueesi (saa olla isompikin joukkue, mutta palkintoja on rajoitetusti per joukkue) ja saavu kisaamaan muiden samanhenkisten kanssa!

V2.fi | Manu Pärssinen
< Supercellin supermen... Vankila-arkkitehtuur... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova