Tuorein sisältö

JOKin pelivatkain #004 - Football Manager teki minusta futisfanin (C64 1984)

16.01.2019 klo 09.00 | Luettu: 1973 kertaa | Teksti: Jukka O. Kauppinen


Football Manager on siitä jännä ikivanha pelisarja, että se jatkuu edelleen. Ei sinänsä suorana putkena alkuperäisestä, mutta kun kerran IP oli vapautunut kaupallisuuden kahleista (tai hommattu omistukseen jo aikaisemmin), niin brittiläinen Sports Interactive kierrätti sen omaan jalkapallomanageripelisarjaansa. Ja hyvin kierrättikin.

Vaan hei, se alkuperäinen peli? Ihan ihka eka Football Manager julkaistiin jo 1982 ja Commodore 64:lle se saapui 1984. Se on myös yksi niistä harvoista urheilupeleistä, jotka ovat jaksaneet JOKia viehättää vuosikymmenestä toiseen. Pelistä löytyy myös selitys sille miksi JOK kannattaa brittifutisseuroista nimenomaan Arsenalia. Tai kannattaa ja kannattaa, pikemminkin miksi JOK tietää Arsenalin olemassaolosta.

Vaikka jalkapallojoukkueen managerointi ja resurssienhallinta onkin Basic-kielellä kirjoitetussa pelissä vielä kovin alkeellista, niin on siinä silti edelleen jotain koukkua. Kuten oheiselta videolta voi ehkä hieman päätellä.Pelivatkain-videosarjassa sukelletaan hissukseen ja hyvin satunnaiseen tahtiin JOKin pelihistorian varrelta löytyviin peleihin, jotka lienevät valtaosin 8- ja 16-bittistä strategiaa, seikkailua ja simulaatiota. Toki retropelimatkan varrelle osua myös tunnetumpia yleisönsuosikkeja. Pelivatkaimet pelataan ja tallennetaan livenä ilman sen kummempia leikkailuja, ellei jokin mene ihan katastrofaalisesti pieleen.

Lisää pelivatkausta
Saa kanavan tilatakin
https://retrorewind.fi/tilaa

Checkpoint TV esittää: JOKin Pelivatkain

(C) 2018 Mediapalvelut
Yhteistyössä: https://www.v2.fi/
http://www.checkpoint-tv.fi/

Toimittaja: Jukka O. Kauppinen
Grafiikka: Niklas Isberg
Intro/outro: Saku Tiainen, Antti Miettinen, Kraku

Football Manager

Tekijä / julkaisija: Kevin Toms / Addictive Games
Alustat: Commodore 64, minkä lisäksi myös Amiga, Amstrad CPC, Atari 8-bit, Atari ST, BBC Micro, Commodore 16, Plus/4, DOS, Dragon 32/64, Electron, MSX, Oric, TRS-80, VIC-20, ZX80, ZX81, ZX Spectrum…


V2.fi | Jukka O. Kauppinen
< Ace Combat 7:n tunte... Jotkut PC-pelit on p... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova