Tuorein sisältö

Pelintekijät jamittelevat pitkin maailmaa - jättitapahtuma näkyy laajasti ympäri Suomea

25.01.2019 klo 16.00 | Luettu: 1876 kertaa | Teksti: Markus Mesiä

Viikonloppuna luodaan pelejä niin pienissä kuin suuremmissakin porukoissa ympäri maailmaa. The Global Game Jam -tapahtuma käynnistyy tänään kello 17, ja seuraavan parin vuorokauden aikana pelejä väsätään yhteensä 862 eri paikassa. Tapahtuma kestää 48 tuntia.

Ja jotta peliharrastus ei jäisi pelkästään tekemiseksi, myös Valve antaa tapahtumalle panoksensa. Steamissa tarjotaan edellisvuosien tapahtumien luomuksia jopa 85 prosentin alennuksella. Mukana on muun muassa Surgeon Simulator, Screencheat, Life Goes On: Done To Death sekä Marooners.

Jamittelu näkyy myös vahvasti Suomessa. Mukana on 26 eri paikkaa, joissa luodaan pelejä erityisesti rakkaudesta harrastukseen. Toimivuus ja syvyys ovat sen päälle pelkkää plussaa, mikäli Finnish Game Jam -yhdistyksen puheenjohtaja Anna-Kaisa Kultimaa on uskominen.

“Suomalaiset ovat ihan hulluja pelintekijöitä ja yhteisö on todella lämmin ja vastaanottava. Jos hakee vapaa-ajalleen hyvän mielen harrastusta, josta on paljon hyötyä tulevaisuudessakin, niin kannattaa harkita jammailua. Oikeastaan mitään ei tarvitse osata etukäteen, sillä jokaisella jamilla oppii paljon ja pelintekeminen on lopulta todella helppoa. Jamipelin ei tarvitse olla hyvä, eikä edes toimiva."

Lisätietoja tapahtumasta voi lukaista tapahtuman Suomen kotisivuilta, minkä lisäksi jamittelut näkyvät sosiaalisessa mediassa #FGJ19-hashtagin avulla.



V2.fi | Markus Mesiä
< Sikailu alkakoon! Ov... Metroid Prime 4:n te... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova