Tuorein sisältö

JOKin pelivatkain #005 - Storm Across Europe, suursotaa SSI:ltä

28.02.2019 klo 09.00 | Luettu: 2207 kertaa | Teksti: Jukka O. Kauppinen


Jos JOK jostain tykkää, niin strategiapeleistä. Ei ehkä yllätys, että herran suhde jenkkiläiseen SSI:n on pitkä ja harras. Raskaimman sarjan heksasotien keskikasarin jälkeen myös SSI kokeili tehdä peleistään vähän helpompia, kenties suurellekin yleisölle maittavia. Storm Across Europe paketoi useammallakin mantereella käytävän sodan varsin käyttäjäystävälliseen muotoon, jota pystyi pelaamaan kuusnelosellakin joystickillä ja isommilla koneilla tietenkin kätevästi hiirellä.

Samalla raisut matemaattiset mekaniikat piilotettiin ihan katsomiskelpoisen grafiikan taakse ja monipuolinen sodankäynti paketoitiin näppärään pelimekaniikkaan, jolla kokonaista suursotaa pystyi käymään aika nopeassa tahdissa. Se vain, että kun nyt tälle videolle pelasin C64-versiota, niin eihän se pelien käyttöliittymien kehittymisen jälkeen enää niin luistavalta tuntunut. Ellen sitten aikoinaan pelannut Amiga-versiota. Se on aika todennäköinen vaihtoehto sekin. Mutta pelataan nyt sitten tätä kun kerran tuli aloitettua, olkaatten hyvä. Storm Across Europe:Pelivatkain-videosarjassa sukelletaan hissukseen ja hyvin satunnaiseen tahtiin JOKin pelihistorian varrelta löytyviin peleihin, jotka lienevät valtaosin 8- ja 16-bittistä strategiaa, seikkailua ja simulaatiota. Toki retropelimatkan varrelle osua myös tunnetumpia yleisönsuosikkeja.
Pelivatkaimet pelataan ja tallennetaan livenä ilman sen kummempia leikkailuja, ellei jokin mene ihan katastrofaalisesti pieleen.

Lisää pelivatkausta
Saa kanavan tilatakin, se olisi kovin ystävällistä

Checkpoint TV esittää: JOKin Pelivatkain

(C) 2019 Mediapalvelut
Yhteistyössä: https://www.v2.fi/
http://www.checkpoint-tv.fi/

Toimittaja: Jukka O. Kauppinen
Grafiikka: Niklas Isberg
Intro/outro: Saku Tiainen, Antti Miettinen, Kraku

Storm Across Europe

Tekijä / julkaisija: Dan Cermak / SSI
Alustat: C64, Amiga, PC

V2.fi | Jukka O. Kauppinen
< Valoa etsitään sisuk... Väreistä aseisiin - ... >

Keskustelut (1 viestiä)

LateHuominen

Rekisteröitynyt 18.01.2015

28.02.2019 klo 18.14

Pelaakos JOK strategiapelejä myös kännykällä, onko edes hyviä sellaisia? Vai onkohan niistäkin jo tullut video, mutta on päässyt unohtumaan. Juu, en vielä katsonut tätä videota, mutta katselulistalle meni.
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova